Meteen naar de inhoud

TivoliVredenburg viert kerstavond met online nachtmis 

Cultuurpers ledenservice

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een bijpassend lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door laten plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.


Na het succes van de eerste editie vorig jaar, is TivoliVredenburg op Kerstavond – donderdag 24 december – terug met de Nieuwe Nachtmis. Wederom vanuit de Grote Zaal, maar opgenomen zonder publiek.

Samen met de Utrechtse theatermaker Oscar Kocken presenteert TivoliVredenburg een anderhalf uur durend programma met muziek, theater, poëzie en journalistiek. Schrijver Abdelkader Benali vertelt een actueel kerstverhaal, Denker des Vaderlands Daan Roovers biedt filosofische reflectie op een bewogen jaar, nieuwe poëzie is er van dichter Iduna Paalman en zangeres Michelle David zingt muziek die haar én anderen in deze vreemde tijden een hart onder de riem steken.

Troost en verbinding

Juist na zo’n vreemd jaar als 2020 hebben we behoefte aan inspiratie en nieuwe inzichten. Hoe blijven we met elkaar verbonden als we elkaar niet mogen aanraken, hoe kunnen we troost putten uit een gedeelde ervaring en welke lessen van 2020 nemen we mee naar het nieuwe jaar? Het komt allemaal aan bod. Satiricus Daan Windhorst presenteert een alternatief jaaroverzicht van dit verwarrende jaar en ook de Nachtmishuisband onder leiding van de gebroeders Jan en Keez Groenteman speelt weer speciaal voor de Nachtmis geschreven nummers.

Tessa Hagen, programmeur Kennis en Debat bij TivoliVredenburg: ‘Vanaf de start van De Nieuwe Nachtmis vorig jaar was het onze wens van dit programma een jaarlijks terugkerende traditie te maken. Even leek corona roet in het eten te gooien, maar dankzij de flexibiliteit van zowel de makers, de sprekers en artiesten als de crew hebben we de nachtmis coronaproof opgenomen. Met extra intieme beelden en mooie sfeer, voor het Nachtmisgevoel thuis op de bank. Zo zetten we de traditie voort!’

Goed om te weten Goed om te weten
De Nieuwe Nachtmis – donderdag 24 december 2020
Aanvang: 21.00 uur
Livestream tickets € 7,50 

Om de kerstsfeer compleet te maken is er een exclusief Nachtmispakket voor thuis te bestellen, voor €29,- inclusief verzendkosten. 5 euro per pakket gaat naar de Voedselbank Utrecht. 

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur