Meteen naar de inhoud

TIMEN JAN VEENSTRA ONTVANGT DE BOYER TROFEE

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Timen Jan Veenstra richtte samen met Malou de Roy van Zuydewijn de Tekstsmederij op en sinds de eerste activiteiten in 2010 heeft die organisatie zich ingespannen voor het ondersteunen en begeleiden van opkomende toneelschrijvers om zo nieuwe stemmen een kans te geven zich in het theaterlandschap te laten horen.

Timen Jan Veenstra kreeg bovendien als eerste autonome schrijver de Subsidie Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten voor zijn Kronieken van de Stad en heeft ook op die manier de weg voor schrijvers vrijgemaakt.

Nu hij zich terugtrekt als artistiek leider vindt het Platform Theaterauteurs het tijd voor deze blijk van waardering. De Tekstsmederij gaat onder leiding van Marijke Schaap een nieuwe toekomst tegemoet.

De uitreiking van de Boyer Trofee vond plaats in Theater Bellevue in Amsterdam tijdens Een theaterauteursding waar je bij moet zijn, aansluitend op de door de Auteursbond georganiseerde Boyerlezing die dit jaar werd gehouden door Jetse Batelaan.

De Boyer Trofee is een prijs in de vorm van een lampje dat een centrale plek heeft gehad in het huis van oprichter van het Platform Theaterauteurs Marian Boyer. De prijs wordt onregelmatig toegekend aan iemand die een significante rol speelt voor de Nederlandse toneelschrijfkunst. Het uitreiken van de Boyer Trofee wordt mogelijk gemaakt door Sandra Tromp Meesters, die met Suzanne van Lohuizen het eerste lampje toekende aan Ditte Pelgrom. Rob de Graaf en Marlies Oele mochten het lampje eerder ook in ontvangst nemen.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands