Timen Jan Veenstra richtte samen met Malou de Roy van Zuydewijn de Tekstsmederij op en sinds de eerste activiteiten in 2010 heeft die organisatie zich ingespannen voor het ondersteunen en begeleiden van opkomende toneelschrijvers om zo nieuwe stemmen een kans te geven zich in het theaterlandschap te laten horen.

Timen Jan Veenstra kreeg bovendien als eerste autonome schrijver de Subsidie Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten voor zijn Kronieken van de Stad en heeft ook op die manier de weg voor schrijvers vrijgemaakt.

Nu hij zich terugtrekt als artistiek leider vindt het Platform Theaterauteurs het tijd voor deze blijk van waardering. De Tekstsmederij gaat onder leiding van Marijke Schaap een nieuwe toekomst tegemoet.

De uitreiking van de Boyer Trofee vond plaats in Theater Bellevue in Amsterdam tijdens Een theaterauteursding waar je bij moet zijn, aansluitend op de door de Auteursbond georganiseerde Boyerlezing die dit jaar werd gehouden door Jetse Batelaan.

De Boyer Trofee is een prijs in de vorm van een lampje dat een centrale plek heeft gehad in het huis van oprichter van het Platform Theaterauteurs Marian Boyer. De prijs wordt onregelmatig toegekend aan iemand die een significante rol speelt voor de Nederlandse toneelschrijfkunst. Het uitreiken van de Boyer Trofee wordt mogelijk gemaakt door Sandra Tromp Meesters, die met Suzanne van Lohuizen het eerste lampje toekende aan Ditte Pelgrom. Rob de Graaf en Marlies Oele mochten het lampje eerder ook in ontvangst nemen.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Laat weten wat je ervan vindt
Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

Foto bovenaan:
Foto: Kees Roorda
Scroll naar top