Meteen naar de inhoud

Geachte meneer Rutte: Waarom moeten muziekscholen dicht blijven? Waarom zo willekeurig?

Geachte demissionair Minister-president Rutte, beste Mark,
Het is voor het eerste dat ik me tot u wend, überhaupt de eerste keer voor mij om een dergelijke brief te schrijven. Er moet me namelijk iets van het hart, ik kan het allemaal niet meer volgen en begrijp het ook niet meer.
Voor ik aangeef wat mij parten speelt, zal ik mezelf eerst kort voorstellen. Mijn naam is Pepijn van Vilsteren, ik ben in 2009 afgestudeerd aan het conservatorium te Utrecht, en ben werkzaam als pianist en pianodocen...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 4000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Pepijn van Vilsteren

Geboren in Zwolle (1984), groeide Pepijn op in een echte muzikantenfamilie. Zijn vader is pianist, zijn moeder zangeres. Na achtereenvolgens viool en vervolgens trompet te hebben gespeeld, begon Pepijn op zevenjarige leeftijd met pianospelen. De eerste leraar werd zijn vader, al na een paar jaar werd Pepijn aangenomen als privé-leerling bij Marlies van Gent (docent jong talent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam). In 2002 begon Pepijn zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hier kreeg hij les van Alexander Warenberg, en vanaf de herfst van 2003 van de Hongaarse pianiste Klára Würtz. In juni 2006 behaalde Pepijn hier zijn Bachelor of Music (“With Honours”), met als bijvakken klavecimbel en orgel. Bij diezelfde Klára Würtz behaalde Pepijn in juni 2008 tevens zijn Master of Music. Pepijn ontving coaching van onder meer Martyn van den Hoek en Alan Weiss, en nam deel aan masterclasses bij Ralph van Raat (hedendaagse muziek), Andreas Woyke (improvisatie), Balász Szokolay (piano), en Toos Onderdenwijngaard (piano). Pepijn heeft twee maal deelgenomen aan het festival Musik Zentral in Bad Aussee, Oostenrijk. Ook speelde hij tijdens het festival van Keszthely, Hongarije. In 2007 en 2008 soleerde hij in het Tweede Pianoconcert van Dmitri Sjostakovitsj bij het HanzeOrkest Zwolle onder leiding van Bart van den Goorbergh. Pepijn is een gepassioneerd liedbegeleider en correpetitor, heeft een grote interesse in orkestdirectie, en begeleidt graag koren. Pepijn beschikt over een breed repertoire (dat van Bach tot Messiaen reikt), speelt in verschillende kamermuziekformaties op diverse podia. Zo speelde hij op 4 mei 2018 tijdens het jaarlijkse herdenkingsconcert in Utrecht werken van Chopin, Piazzolla en Bach. In januari en februari van 2019 voerde hij 7 maal Schubert’s Winterreise uit met tenor Gevorg Aperánts en speelde hij tijdens de 4 mei herdenking in Zuilen met violiste Esther Damsma-In ’t Groen o.a. 2 delen uit de vioolsonate van C. Franck. Er zijn plannen het gehele werk van Franck in de nabije toekomst uit te voeren. Met sopraan Vida Matičič heeft hij in juni 2019 de concertreeks Love a voyage of discovery uitgevoerd. Op 21 juni 2019 speelde Pepijn samen met sopraan Klaartje van Veldhoven en het Matangi Kwartet tijdens het openingsconcert van Kerkennacht Utrecht. Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend musicus, is Pepijn van Vilsteren werkzaam als gepassioneerd en bevlogen docent piano. Momenteel geeft Pepijn les aan de Muziek- en Dansschool Heiloo, de Muziekschool te Wijk bij Duurstede, en heeft hij een privé lespraktijk.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands