Meteen naar de inhoud

Jonathan Franzen opent ILFU 2022:

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

De Amerikaanse schrijver Jonathan Franzen geeft een Book Talk op de openingsdag van het International Literature Festival Utrecht (ILFU). Ook Olivia Laing, Sharon Dodua Otoo, Ayelet Gundar Goshen, Doireann Ní Ghríofa en Tash Aw zullen live in Utrecht aanwezig zijn. ILFU vindt plaats van 23 september t/m 8 oktober.

Jonathan Franzen brak in 2001 internationaal door met zijn meesterwerk De correcties, waarvoor hij de National Book Award ontving, en publiceerde daarna Vrijheid (2010) en Zuiverheid (2015). Vorig jaar gaf Franzen al een (door de coronabeperkingen) online booktalk over zijn nieuwe roman Kruispunt op ilfu.com, dit jaar zal hij er in levenden lijve zijn. De Volkskrant verkoos Kruispunttot beste boek van 2021. Time Magazine noemt hem een ‘Great American Novelist’. Jonathan Franzen geeft een Book Talk op vrijdag 23 september. De kaartverkoop start op 1 augustus (en voor ILFU-members al op 27 juli).

Exploring Stories is een jaarlijkse festivaldag op het ILFU gewijd aan de grote thema’s van onze tijd. Fictieschrijvers gaan in gesprek met journalisten, filosofen en wetenschappers over onderwerpen als klimaat, ongelijkheid, oud en nieuw kolonialisme, feminisme en de oorlog in Oekraïne. Tot de schrijvers behoren onder meer de Britse Olivia Laing, de Maleisische schrijver Tash Aw en de voor een Europese literatuurprijs genomineerde Doireann Ní Ghríofa. Exploring Stories vindt plaats op zaterdag 1 oktober. De kaartverkoop is reeds gestart.

ILFU vindt plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022. Tijdens het festival vinden onder andere ook het NK Poetry Slam, de Utrechtse Boekenmarkt en de 39ste Nacht van de Poëzie plaats.

Meer informatie en tickets via www.ilfu.com/festival/

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands