Meteen naar de inhoud

Company Shonen & Waka Starz present:WAKA

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.
  • WAKA – Shonen / Éric Minh Cuong Castaign
  • Workshop – vrijdag 8 februari – 16:00 / 17:30
  • Voorstelling – zaterdag 9 februari – 19:30 / 21:00
  • Space for Dance Art | Rijnlandlaan 3, Amsterdam

Op 9 februari komt de grensverleggende voorstelling WAKA naar Nederland. WAKA biedt een levendig portret van de Oegandese jongeren van “Waka Starz” die vastbesloten zijn om deel uit te maken van de opmars van de wereld. Tijdens de voorstelling word je meegenomen naar Wakaliga, een arme buurt in de hoofdstad van Oeganda, waar de Waka Starz opgroeiden. Racheal M, rijzende ster in de Ugandese popscene en leider van de groep, is door Choreograaf Éric Minh Cuong Castaing uitgenodigd om het echte verhaal te vertellen van hun dorp, verlangens, geloof en de betekenis achter de teksten en liedjes. Twee podia, in Nederland en Oeganda, worden verbonden via een livestream: Zo zien we real-time beelden van de Waka Starz, die onderdeel vormen van de gelijktijdige voorstelling in Nederland.

De voorstelling wordt in het Engels of Swahili/Ugandees uitgevoerd, en wordt deels ondertiteld in het Engels en Frans.

Voorafgaand aan de voorstelling vindt er een interview plaats met Éric Minh over de ontwikkeling en totstandkoming van dit project.

WORKSHOP

De dag voorafgaand aan de voorstelling WAKA op vrijdag 9 februari, vindt er op donderdag 8 februari een workshop plaats voor jongeren van 11 tot 17 jaar. De workshop wordt gegeven door Éric Minh. Duik in de wereld van “clubbin’ dance” en leer de toffe choreografieën die ook tijdens de voorstelling worden gedanst. Er is geen bepaald dansniveau vereist!

Credits

Performer/Zang: Racheal M | Performers livestream Waka Starz: Isaac Newton Kizito, Margaret, Bridget, Jeremiah en Janice | Concept en choreografie : Éric Minh Cuong Castaing in artistieke samenwerking met de Wakastarz en Wakaliwood | Dramaturgie: Marine Relinger | Scenografie: Pia de Compiègne | Muzikale en vocale begeleiding: Marion Cassel, Manon Iattoni | Regie film: Isaac Ramon | productie film: Wakaliwood | Productieassistent Wakaliwood: Nakasujja Harriet | Projectleiding: Renaud Vercey | Lichtontwerp: Sébastien Lefèvre | Regard extérieur: Gaëtan Brun-Picard | Regard chorégraphique: Aloun Marchal

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands