Skip to content

Amsterdam Museum organises symposium on the Netherlands' colonial past with partners

THIS IS A PRESS RELEASE

Cultural organisations with a small or large membership can place their press releases on our site without restriction. Participate too? Become a member, as an institution.

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 november 2021 organiseert het Amsterdam Museum een Engelstalig symposium over het Nederlandse koloniale verleden en de manieren waarop deze geschiedenis wordt behandeld en vorm geeft aan hedendaagse praktijken in culturele en academische instellingen. Het Amsterdam Museum organiseert het symposium samen met ASCA, NIOD, Rijksmuseum, The Black Archives, Universiteit van Amsterdam, NMVW & Vrije Universiteit en Stadsarchief Amsterdam. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom om deel te nemen aan het tweedaagse symposium dat plaatsvindt in de Hermitage en de Lutherse Kerk in Amsterdam.

Op 18 juni opende de tentoonstelling De Gouden Koets in het Amsterdam Museum. Het huidige debat over de symboliek van de koets, het paneel ‘Hulde der Koloniën’ in het bijzonder, maakt deel uit van de verlate afrekening van ons land met zijn koloniale verleden. Hoe dit koloniale verleden en de naweeën ervan in het heden op een verantwoorde en verantwoordelijke manier onder ogen te zien, is een vraag die door verschillende Nederlandse culturele en academische instellingen, elk op hun eigen manier, wordt aangepakt. Hoe verbinden we de benaderingen van culturele instellingen, kunstenaars en academici om ons collectieve gesprek te bevorderen en om te zetten in tastbare resultaten? In het symposium The Future of the (Dutch) Colonial Past op 26 en 27 november 2021 wordt ingegaan op deze vragen.

In het symposium wordt met sprekers als Wayne Modest, Valika Smeulders, Mitchell Esajas, Julian Isenja, Simukai Chigudu,  Imara Limon en Margriet Schavemaker ingezoomd op recente onderzoeksprojecten, performances en museumtentoonstellingen in Nederland en worden deze aan elkaar en aan internationale ontwikkelingen gerelateerd. Van herkomstonderzoek tot archivering, curatie, theorie en artistieke reflecties, het symposium wil een interdisciplinair gesprek op gang brengen over het Nederlandse koloniale verleden en de manieren waarop deze geschiedenis wordt behandeld en vorm geeft aan onze hedendaagse praktijken.

Tweedaags symposium – The Future of the (Dutch) Colonial Past
Datum & locatie: 26 november (Hermitage), 27 november (Lutherse Kerk) 

 Tijd: 09:00 – 17:00 uur

Partners: Amsterdam Museum, ASCA, NIOD, Rijksmuseum, The Black Archives, Universiteit van Amsterdam, NMVW & Vrije Universiteit, Stadsarchief Amsterdam   

Voertaal: English  

Costs: Het tweedaags symposium (inclusief 8 spreeksessies, 2x lunch en rondleiding tentoonstelling The Golden Coach) kost:
Studenten – 25 euro
Regulier toegangsbewijs – 90 euro.  

Tickets zijn verkrijgbaar via: https://tickets.goudenkoets.nl/ZmJsNP72/productDetail/40714
More information:
https://www.goudenkoets.nl/publieksprogramma/the-future-of-the-dutch-colonial-past

one of our members

Members of Culture Press co-own our cooperative for a small monthly or annual fee, and may also contribute content to the site when appropriate. For members with an institutional membership, we offer the possibility of posting their press releases unabridged. Also want to become a member? You can. Please visit this pageView Author posts

Private Membership (month)
5 / Maand
For natural persons and self-employed persons.
No annoying banners
A special newsletter
Own mastodon account
Access to our archives
Small Membership (month)
18 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of less than €250,000 per year
No annoying banners
A premium newsletter
All our podcasts
Your own Mastodon account
Access to archives
Posting press releases yourself
Extra attention in news coverage
Large Membership (month)
36 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of more than €250,000 per year.
No annoying banners
A special newsletter
Your own Mastodon account
Access to archives
Share press releases with our audience
Extra attention in news coverage
Premium Newsletter (substack)
5 trial subscriptions
All our podcasts

Payments are made via iDeal, Paypal, Credit Card, Bancontact or Direct Debit. If you prefer to pay manually, based on an invoice in advance, we charge a 10€ administration fee

*Only for annual membership or after 12 monthly payments

en_GBEnglish (UK)