Aller au contenu

[COMMUNIQUE DE PRESSE] Gijs Wilbrink nouveau rédacteur en chef de la plateforme en ligne de l'ILFU

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Gijs Wilbrink (1984) is de nieuwe hoofdredacteur van het online platform van ILFU. Vorig jaar april lanceerde het literatuurfestival een nieuw online medium voor literaire fictie die aansluit bij de actualiteit. Er waren minimaal 1000 leden nodig om het platform verder uit te bouwen. Inmiddels hebben zich ruim 1200 mensen aangesloten.

Gijs Wilbrink werkte jarenlang als tech lead bij diverse webdesign en developmentbureaus en is oprichter van Ami de l'émission, het grootste onafhankelijke podcastplatform van Nederland. De literaire wereld is hem ook niet vreemd: hij ontving al een C.C.S. Cronestipendium voor het schrijven van zijn debuutroman De Beesten, die eind vorig jaar is verschenen. Het boek kreeg lovende kritieken.

ILFU wil met het jaarlijkse festival en het online platform ruim baan geven aan fictie. ILFU-directeur Michaël Stoker: “De aanslag op Salman Rushdie en de bedreiging van Pim Lammers geven nog maar eens aan dat het nodig is. Er is een groeiende groep mensen die moeite heeft fictie te herkennen en er de waarde niet van inziet. Wij willen op het platform een tegengeluid laten horen. Wij vinden fictie namelijk essentieel voor een democratische samenleving. In Gijs hebben we de ideale hoofdredacteur gevonden om het platform verder uit te bouwen.”

Naast de inkomsten van 1200 leden kreeg het online platform financiële bijdragen van het Cultuur Innovatiefonds, Fonds21 en cultuurloket DigitAll. Operationele kosten worden betaald met externe financiering, de bijdragen van leden worden geheel besteed aan auteurshonoraria. Er verschenen sinds de lancering 240 bijdragen van o.a. Manon Uphoff, Lisa Weeda, Ilya Kaminski, Louise Glück, Marek Šindelka, Joost Oomen en Philip Huff. De verhalen werden 275.000 keer gelezen of beluisterd.

Gijs Wilbrink: “Ik ben trots om me bij het ILFU-team te mogen voegen, en kijk er naar uit om me dagelijks in te zetten voor urgente literaire fictie. De Nederlandse letteren zijn gezegend met een ongelooflijke rijkheid en veelstemmigheid – stemmen die het verdienen om door een groot publiek gehoord te worden. Het liefst zo luid mogelijk.”

Bekijk hier de reportage met Gijs Wilbrink in Brommer op Zee.

Dit jaar hoopt het platform de tweeduizend leden te bereiken. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij ilfu.com. Het volgende ILFU Festival vindt plaats van 22 september t/m 7 oktober. Op 19 maart is er een speciale ILFU Book Talk met Margaret Atwood.

Étiquettes:

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais