Meteen naar de inhoud

Deze maand bij de Stilte: KunstUK, een teaser en meer!

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Auditie professionele dansers (M/V/X) op 7 april

Ben jij academisch geschoold als uitvoerend danser (HBO) met onderscheidende danskwaliteiten, een proactieve instelling en affiniteit met onze jeugdige doelgroep? Meld je aan door voor vrijdag 24 maart 2023 een korte motivatie + CV met foto naar info@destilte.nl te sturen.

Auditie dansstagiairs (M/V/X) op 7 april

Voor het seizoen 2023/2024 zijn wij op zoek naar dansstagiairs voor 36 uur per week voor de periode medio augustus 2023 tot en met juni 2024.
 Bekijk de volledige vacatures op onze website

Project KunstUK laat peuters kennismaken met theater, dans en muziek

Met KunstUK gaan peuters van Kober kinderopvang uit Roosendaal naar een dansvoorstelling van de Stilte. Rondom de voorstelling worden dans-, muziek- en theaterworkshops georganiseerd. Het doel van het project is om van theaterbezoek een jaarlijks terugkerende activiteit te maken en taalontwikkeling te stimuleren.Met dit tweejarig project verwachten Kober, CultuurCompaan, Theater de Kring en de Stilte zo’n 700 peuters te bereiken. Benieuwd naar het proces? Lees ons artikel en bekijk hieronder de video voor een indruk van KunstUK:

Een voorproefje van Komen en Gaan (4+) met Kelly Poukens

We zijn druk bezig met de repetities van Komen en Gaan (4+) met Vlaamse sopraan Kelly Poukens. Choreograaf Jack Timmermans vertelt in deze videoteaser meer over de nieuwe voorstelling en het maakproces.Extra leuk: Kelly is een van de vier Belgische deelnemers voor de Koningin Elisabethwedstrijd, dit is een in 1937 opgerichte internationale muziekwedstrijd in België. 64 muzikanten mogen straks beginnen aan de eerste ronde van de wedstrijd, die dit jaar geheel gewijd is aan zang.

Bekijk de teaser van Komen en Gaan hier:

Welkom bij de Stilte, Svetlana!

“Ik ben Svetlana Willemen en ik ben sinds het begin van dit jaar voorstellingsbegeleider. In juli 2022 studeerde ik af als dansdocent aan Codarts Rotterdam.Om het voorstellingsbezoek van kinderen goed te laten verlopen plaats ik ze in de zaal en voer ik een voor- en nagesprek.”

Welkom in het team!

Theatervervoer voor bijna tweeduizend Brabantse leerlingen

Ruim 1.700 leerlingen uit Boekel, Gemert, Bergeijk, Reusel en Bladel bezoeken deze week de Troostprijs in het Parktheater in Eindhoven.

Om theaterbezoek voor leerlingen uit deze dorpen mogelijk te maken is busvervoer noodzakelijk. Met de bijdrage die wij ontvingen van het Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Brabant in het kader van de Cultuurprijs 2021 wordt het vervoer deels bekostigd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
4 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen