Aller au contenu

PROGRAMME EN LIGNE DU FESTIVAL DE HOLLANDE 2.0-2.0

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Het Holland Festival presenteert van 11 tot en met 21 juni een online programma dat zo dicht mogelijk bij de kern en de essentie van het oorspronkelijke programma blijft, dat vanwege de coronacrisis is afgelast. Samen met artiesten van over de hele wereld die in het festival 2020 zouden optreden, is een alternatief online programma samengesteld. Het festivalthema, aangereikt door associate artist Bill T. Jones, is uitgebreid tot In pursuit of the we – in times of social distancing. De meer dan dertig bijdragen zijn te zien via www.hollandfestival.nl. Het volledige programma staat online op 9 juni.

Expérience partagée

Juist nu we het moeten missen, wordt het belang van de gedeelde ervaring, door samen naar voorstellingen en concerten te kunnen kijken en luisteren, extra duidelijk. Precies daarom wil Holland Festival juni 2020 niet geruisloos voorbij laten gaan. De festivalorganisatie vroeg de makers van het fysieke festival een bijdrage te leveren aan Holland Festival online programma 2.0-2.0. In tien opeenvolgende dagen biedt het festival een proeftuin van theater, muziek, film en debat in verschillende digitale formats. Een lunchprogrammering en een avondprogramma met streamings, films, podcasts, videoclips, gesprekken en meer, worden aangekondigd door presentatoren Diane Matroos en Jesse Mensah. Het online programma is gratis toegankelijk, met de bedoeling een zo breed mogelijk publiek te verwelkomen.

Thème du festival

Het festivalthema In pursuit of the we blijkt op dit moment relevanter dan ooit en is toepasselijk uitgebreid tot In pursuit of the we – in times of social distancing. Danser, choreograaf en regisseur Bill T. Jones, associate artist van dit jaar, behoudt zijn prominente rol en ook online krijgt het publiek de kans hem beter te leren kennen. Zijn voorstelling Deep Blue Sea, waarvan de wereldpremière in New York door de pandemie afgelast werd, krijgt weerklank in drie delen waaronder een gecrowdsourced videoproject getiteld I know. Daarnaast lanceert het festival in samenwerking met Jones een interactief kunstenaarsportret, neemt hij (op afstand) deel aan een online paneldiscussie over ras, gender en (on-)gelijkheid, en geeft hij, in een programmaonderdeel in samenwerking met De Nederlandse Opera, een masterclass aan jonge muziektheatermakers.

En ligne

De actualiteit in de Verenigde Staten en de protesten in Minneapolis bewijzen de urgentie van Marc Bamuthi Josephs The Just & the Blind op wrange wijze. Joseph en componist Daniel Bernard Roumain gaan in een live gemaakte onlineversie van hun voorstelling in gesprek over institutioneel racisme, brengen live muziek en spoken word en tonen korte films en beelden uit de voorstelling. Sami Yusuf brengt samen met Capella Amsterdam en het Amsterdams Andalusisch Orkest exclusief via het Holland Festival een videoclip van een gloednieuw – op afstand opgenomen – nummer uit. Rayess Bek en Randa Mirza presenteren een video gebaseerd op Glory&Tears, de nieuwste show van hun band Love&Revenge. Het Vlaams-Nederlandse theatercollectief BOG. geeft een voorschot op hun taalcompositie TAL. met het praatprogramma TAL.kshow. Van Garin Nugroho is de film Memories of my body te zien, de Indonesische Oscarinzending in 2020 voor beste buitenlandse film.

Verder zal een registratie van Ben Frosts Le meurtre de Halit Yozgat in zijn geheel worden gestreamd, net als Susanne Kennedy’s Drei Schwestern. Het Orkest van de Achttiende Eeuw treedt op met de prijswinnende blokfluitiste Lucie Horsch. In deze concertregistratie, gemaakt in een lege zaal, is onder meer werk van Louis Andriessen, Bach en Mozart te horen.

Visites hors ligne et podcasts

In het torentje van het Lloyd-hotel in Amsterdam is de geluidsinstallatie Longplayer, die het festival ook al in 2018 presenteerde, opnieuw te bezoeken. Bezoekers kunnen dagelijks, één voor één, een uniek fragment beluisteren van een compositie die in 1999 begon en duizend jaar duurt, gemaakt door de Britse componist Jem Finer. Tickets zijn hiervoor verkrijgbaar via de website van het Holland Festival. In dertig abri´s verspreid door de stad zullen kunstwerken te zien zijn van aan Holland Festival gerelateerde kunstenaars. Het Holland Festival neemt ook deel aan This evening’s performance has not been cancelled, een initiatief van Bergen Nationale Opera waarbij publiek telefonisch, één-op-één, in gesprek kan gaan met mensen die betrokken zijn bij geannuleerde operavoorstellingen in heel Europa: van zanger tot dramaturg, en van festivalmedewerker tot componist. Stephan Sanders presenteert voor weekblad De Groene Amsterdammer vijf podcasts waarin hij met kenners en critici van de uiteenlopende voorstellingen de diepte ingaat.

Remerciements

Het Holland Festival bedankt zijn financiers nadrukkelijk. De ruimhartige coulance en steun van een aantal onontbeerlijke partners, namelijk het ministerie van OCW, de gemeente Amsterdam, Fonds 21, Ammodo, vele particuliere stichtingen en donateurs en mediapartner De Groene Amsterdammer stellen ons in staat dit online programma te realiseren.

Bon à savoir Bon à savoir
Het volledige online programma is vanaf 9 juni te vinden op de website van het Holland Festival: www.hollandfestival.nl

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais