Wil je publiceren bij Cultuurpers? Dat kan! Het kost niets (behalve eenmalig 10 euro administratiekosten), je moet vooral goed zijn. Je kunt dus beter 1 topartikel plaatsen dan 10 behoorlijk goede. Het maakt daarbij doorgaans niet uit of een artikel al eerder elders is verschenen, zolang het ook nu nog van belang is. ‘Kort, krachtig en zo snel mogelijk’ is niet per se een garantie voor succes. Beter het Definitieve Artikel over een onderwerp dan het eerste artikel erover. Publiceer bij voorkeur over de een of twee onderwerpen waar je echt heel veel van weet. Schrijf als je er iets bijzonders over te melden hebt, en vermijd al te algemene onderwerpen.

De redactie plaatst stukken die voldoen aan de minimale kwaliteitseisen die we daarvoor stellen. Bij onvoldoende kwaliteit of andere problemen nemen we altijd contact met je op.

Donaties

Op dit moment gebruikt Cultuurpers geen betaalmuur. Je kunt wel gebruik maken van ons systeem om donaties te vragen aan je lezers. Dat werkt best goed, beter dan een betaalmuur, en is natuurlijk erg afhankelijk van de inhoud van je verhaal. Ervaring leert dat verhalen die echt een uniek punt maken, die een sterke opinie vertegenwoordigen en echt meerwaarde bieden voor de lezer, het beste werken. Donaties kunnen uiteenlopen van 1 euro tot bedragen met vier cijfers (Is voorgekomen). 

Van de donaties houden we 15% in voor de administratieve verwerking.

Opdrachten.

Met enige regelmaat verleent Cultuurpers opdrachten voor journalistieke verhalen. Die opdrachten worden door de hoofdredacteur verdeeld op basis van je kwaliteit en je specialisme. Wat ook meetelt is je bekendheid op de site, ofwel: hoe vaak je publiceert. Nooit zelf publiceren en wachten op opdrachten zal heel lang duren. Per opdracht ontvang je een honorarium. Het verhaal wordt als ‘sponsored content‘ aangeboden. Je kunt er geen donaties op aanvragen. We hanteren een woordprijs van minimaal 35 cent, soms meer.

Eigen sponsoring.

Je kunt je ook zelf laten betalen door een opdrachtgever. De hoofdredactie vraagt niet aan je hoe je je geld verdient. Als je een deal hebt met een opdrachtgever om een verhaal op cultuurpers te zetten, zal niemand dat betwisten. Echter: wanneer stukken te reclame-achtig zijn en journalistiek niets toevoegen aan de site, kan de hoofdredactie weigeren om tot publicatie over te gaan. In dat geval heb jij een probleem met je opdrachtgever. Dat kun je voorkomen door een mogelijke sponsordeal te laten lopen via Cultuurpers. Dan houdt Cultuurpers een percentage (15%) in op de opbrengst, maar is je inkomen gegarandeerd en ben je van de administratieve druk verlost. Het stuk wordt dan ook als sponsored content of ‘advertentie‘ aangeboden. Zo blijft Cultuurpers transparant en betrouwbaar.

Lees hoe alles werkt in de gebruiksaanwijzing