Laat deze tekst voorlezen:

Festival Circolo vindt plaats van 22 t/m 31 oktober in Tilburg. Met het festivalhart in het Leijpark en diverse satellietlocaties in de stad, is het tien dagen lang één groot circusfeest in Tilburg. Alhoewel, tien dagen… Dit jaar heeft Festival Circolo er stiekem zes dagen aan vastgeplakt. Want de voorstelling L’Absolu van Les Choses de Rien – in een torenhoge silo op het voorplein van Schouwburg Tilburg – start al eerder. Van 16 t/m 21 oktober om precies te zijn. Dat maakt Festival Circolo dit jaar niet een tiendaags maar een zestiendaags circusavontuur vol nationale en internationale premières en circusvoorstellingen van de bovenste plank.

Met trots laat Festival Circolo weten de volgende internationale circusvoorstellingen op programma te hebben staan:

L’Absolu / Les Choses de Rien
In 2019 zou de voorstelling L’Absolu te zien zijn op Festival Circolo. Een absolute must-see in een speciaal ontwikkelde dertien meter hoge silo. Een duizelingwekkende ervaring waarbij de grenzen tussen podium, zaal, artiest en publiek verdwijnen. Deze show moest helaas gecanceld worden door een blessure bij de ster van de voorstelling: Boris Gibé. Maar… L’Absolu is dit jaar wel te zien op Festival Circolo 2021. Deze ongelofelijke onemanshow is dan alsnog te bewonderen op ons festival en daar zijn we heel blij mee.

La Contrebande / Willy Wolf 
Collectief La Contrebande (Frankrijk) laat zich inspireren door het krankzinnige levensverhaal van stuntman en circusartiest Willy Wolf. Het resultaat? Een sensationele show met een levendig gevoel voor humor, duizelingwekkende trucs en vliegende motoren.

Rémi Luche / L’Homme Canon
Hoe krankzinniger en onmogelijker de uitdaging, hoe interessanter. Althans, wel als je het de acrobatische komiek (of komische acrobaat?) Rémi Luchez (Frankrijk) vraagt. Lopen op het dunst mogelijk koord of een stapel stenen op het hoofd balanceren? Luchez test daarmee de grenzen van zijn kunnen. In L’Homme Canon lanceert de daredevil zichzelf in vogelvlucht langs hoogtevrees, nuchter dronkenschap en ingehouden plezier. Zijn lichaam is zijn wapen, zijn evenwicht het doelwit en jij – als publiek – degene die de adem inhoudt.

Alexander Vantournhout / Through the Grapevine
Ben jij ook kláár met ‘perfecte’ Instagramlichamen, fitboys, fitgirls en Snap-filters? Met de nepheid van social media dus? Kom dan kijken naar de lichamen van performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin. In Through the Grapevine, een beweeglijke en eigenzinnige pas de deux, voeren de twee mannen een choreografie op waarin de verschillen tussen hun lichaamsbouw en fysieke kracht centraal staat. Ze tonen je hun lichamen – getraind, maar niet perfect – ontdaan van elke franje. In hun choreografie ontdek je de schoonheid van het échte!

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Lucho Smit / L’âne & La Carotte 
Lucho Smit beschouwt in zijn voorstelling L’âne & La Carotte (De Ezel en de Wortel) de kunsten van de circusartiest als pogingen om beperkingen te omzeilen of grenzen te verleggen. Hij probeert niet zozeer de natuurkundige wetten te beheersen maar gaat de aan om die grenzen op te zoeken en te verleggen. Want de circusartiest moet altijd hoger en sneller. Lucho zwaait in de trapeze, vliegt door de lucht en balanceert over koorden in een poging de lat hoger te leggen. Een onmogelijke missie, of toch niet?

Link naar programmabeeld L’âne & La Carotte

Familiar Faces / Surface
Dit acrobatisch kwartet, alle vier opgeleid aan de Fontys Academy for Circus and Performance Art in Tilburg, keert terug naar Festival Circolo met een gloednieuwe voorstelling. In Surface, letterlijk vertaald oppervlakte, speelt de ondergrond een hoofdrol. Water sijpelt over het podium, soms voorzichtig dan weer roekeloos springt het viertal om met deze bron. Het water zet de groep in beweging. Hun houvast verdwijnt. Maar waar ligt de balans tussen controle en roekeloosheid? In deze wereldpremière (die voortkomt uit Circusnext, het Europese project voor het nieuwste circustalent waarvoor uit 120 talenten slechts zes artiesten of gezelschappen worden geselecteerd!) gaan ze op zoek naar de grenzen van het onmogelijke in een heerlijk originele voorstelling.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Foto bovenaan:
Willy Wolf - La Contrebande

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top