Ga naar de inhoud

Een maand vol dans bij het Plein Theater

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een Cultureel Lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Neem een Cultureel Lidmaatschap.

Deze november is het Plein Theater dé ontmoetingsplaats voor dansliefhebbers! Met vier verschillende programma’s tonen we de veelzijdigheid van moderne dans, variërend van avontuurlijke performances tot intieme verhalen. We starten de maand met twee multidisciplinaire Triple Bills, uitgevoerd én gecureerd door jonge, veelbelovende makers. En van 13 t/m 17 november presenteren we een eerbetoon aan danspionier Pauline de Groot met een expositie, gesprekken en performances! Ook voor jong publiek ontbreekt het niet aan dans en verbeelding. Plein Theater biedt een podium aan zowel jonge makers als ervaren performers, en laat nadrukkelijk ruimte open voor experiment en vernieuwing. Het Plein Theater is een toonaangevende presentatieplek voor makers die buiten de mainstream opereren, vaak uit diverse en niet-dominante culturen.

Vrijdag 1 november: Melted Room
 

De maand begint sterk met Melted Room, een boeiende mix van dans, live muziek en elektronica. Deze voorstelling neemt het publiek mee op een reis waar dromen en werkelijkheid samensmelten. De avond bestaat uit drie stukken: A Bubbles’ Dress, waarin fantasie en werkelijkheid vervagen; There is this girl, dat de kracht van vriendschap en het doorbreken van grenzen viert; en Rite of Rumi, een ritueel geïnspireerd door de volle maan. Verwacht een avond vol transformatie, innerlijke ritmes en de kracht van het collectief, met performances van Catarina Paiva, Kanoko Takeuchi, Lisa Schreiber, Xabier Oruesagasti en Xico Ribas. 

Zaterdag 2 november: Iridescence – sharing transformative, intimate female narratives

Op 2 november presenteert queer en non-binair choreograaf Robin Nimanong Iridescence, een avond waarin de drie vrouwelijke artiesten Leyla de Muynck, Goda Žukauskaitė en Qiyun Zheng hun intieme en transformerende verhalen delen. Hun werk verkent thema’s als transformatie, lichaam en identiteit. Nimanong wordt de komende twee jaar ondersteund via de Nieuwe Makers Regeling van Fonds Podiumkunsten. Hiermee kan die zich verder in queer theorie verdiepen en hen danstaal versterken in relatie met hen Thaise achtergrond. Nimanong wordt hierbij ondersteund door onder andere het Plein Theater. 

Zaterdag 9 november: Een plekje heel geheim (3+)


Voor de jongste theaterliefhebbers is er Een plekje heel geheim, een betoverende voorstelling met dans voor kinderen vanaf 3 jaar. Oona Minoo neemt het publiek mee naar een wereld vol verbeelding, waarin kastelen, boomhutten en andere geheime plekjes tot leven komen. Deze fantasierijke voorstelling prikkelt de verbeelding van kinderen en laat hen op speelse wijze kennismaken met kunst én dans. 

Woensdag 13 t/m zondag 17 november: Performing the Archive – Pauline de Groot


Van 13 tot en met 17 november eren we de invloedrijke Nederlandse danspionier Pauline de Groot met een speciaal programma. Performing the Archive biedt presentaties van choreografen Antonia Steffens en Elisa Zuppini, gebaseerd op onderzoek naar het rijke archief van De Groot. Naast dansvoorstellingen worden er ook gesprekken gevoerd over De Groots artistieke nalatenschap, met bijdragen van verschillende generaties kunstenaars. De bijbehorende expositie toont zeldzaam materiaal uit het archief, van posters tot videomateriaal. Op 13 november wordt de expositie feestelijk geopend met de lancering van De Groots persoonlijke archiefwebsite en een boekpresentatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaView Author posts

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands