Meteen naar de inhoud

Cultuurpers schrijft over kunst en over kunstbeleid. We schrijven ook over de rare dingen die soms met, rond en in de kunstwereld gebeuren. We zijn daar best uniek in. Sterker nog: al sinds 2009 speelt dit netwerk van lezers, opinieleiders en professionele journalisten een cruciale rol als waakhond van de kunstsector en de cultuurpolitiek.

Onze journalistiek is op zijn best wanneer we die zaken aan het licht brengen die in de ‘grote’ media niet meer dan een sidenote zijn, omdat ze te diep in de regio plaatsvinden of over een te kleine niche gaan. Wat ons betreft kan ‘de regio’ niet ver genoeg weg zijn, of de niche niet klein genoeg. Auteurs staat het vrij hun eigen specialisme te botvieren.

Cultuurpers ontvangt geen overheidssubsidie en is volledig onafhankelijk. Het Coöperatief Cultureel Persbureau is namelijk een lezerscoöperatie. Net als de TAZ (Berliner Tageszeitung) hebben we ervoor gekozen om de lezers eigenaar te maken van het medium. Door lid te worden kun je meebeslissen over het beleid.

Geen Betaalknop

Cultuurpers biedt al zijn verhalen aan zonder betaalknop. We kiezen voor waardebepaling achteraf. De lezer bepaalt wat het journalistieke hem, hun of haar waard is en kan rechtstreeks een donatie doen aan de auteur.

Noodzakelijk?

Wil je echt deelnemen aan Cultuurpers, dan kun je  lid worden.