Wat is Cultuurpers?

Cultuurpers schrijft over kunst en over kunstbeleid. We schrijven ook over de rare dingen die soms met, rond en in de kunstwereld gebeuren. We zijn daar best uniek in. Sterker nog: al sinds 2009 speelt dit netwerk van lezers, opinieleiders en professionele journalisten een cruciale rol als waakhond van de kunstsector en de cultuurpolitiek.

Onze journalistiek is op zijn best wanneer we die zaken aan het licht brengen die in de ‘grote’ media niet meer dan een sidenote zijn, omdat ze te diep in de regio plaatsvinden of over een te kleine niche gaan. Wat ons betreft kan ‘de regio’ niet ver genoeg weg zijn, of de niche niet klein genoeg. Auteurs staat het vrij hun eigen specialisme te botvieren.

Betaalknop

Cultuurpers biedt een groot aantal verhalen aan met een zogenaamde betaalmuur, al klinkt dat wat cru. We kunnen echter niet zonder. Het dwingt ons tegelijkertijd om echt waardevolle verhalen te bieden, dus zo wordt alles beter. Het bedrag dat voor toegang tot een verhaal betaald moet worden mag de auteur zelf vaststellen. De betaling wordt geregeld door Katalysis, een jong Nederlands bedrijf dat dit systeem ontwikkelt met het oog op een zo eenvoudig mogelijke manier om betalingen online te regelen. Het loopt via de blockchain, maar dan zonder alle ingewikkelde toestanden daaronder. feit is dat met niet meer dan je e-mailadres en een enkele iDeal betaling alles gergeld is.

Noodzakelijk?

Wil je echt deelnemen aan Cultuurpers, dan kun je  lid worden. Dan kun je alle artikelen zo lezen (als je inlogt met de gegevens die je dan hebt), maar je krijgt ook een speciale nieuwsbrief waarin links staan naar artikelen die je dan zonder betaaltoestanden kunt lezen.

Abonnement per dag, per maand of per jaar?
Automatisch Jaarlidmaatschap
40 euro per jaar.
De beste keuze.
Alle voordelen van het lidmaatschap
Geen banners en advertenties
Jouw bijdrage aan betere journalistiek
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur
Maandkaart (automatisch)
4€ / maand
Toegang tot al onze artikelen
Alle voordelen van het lidmaatschap
Geen banners en advertenties
Jouw bijdrage aan betere journalistiek
Meer verhalen zonder betaalmuur
Lid
50€ gedurende 1 jaar
Lidmaatschap met handmatige verlenging.
Speciale wekelijkse nieuwsbrief
Speciale links om artikelen zonder inloggen te lezen
Tekst zonder hinderlijke advertenties
Goed gevoel
Er wordt naar je geluisterd