Wat is Cultuurpers?

Cultuurpers schrijft over kunst en over kunstbeleid. We schrijven ook over de rare dingen die soms met, rond en in de kunstwereld gebeuren. We zijn daar best uniek in. Sterker nog: al sinds 2009 speelt dit netwerk van lezers, opinieleiders en professionele journalisten een cruciale rol als waakhond van de kunstsector en de cultuurpolitiek.

Onze journalistiek is op zijn best wanneer we die zaken aan het licht brengen die in de ‘grote’ media niet meer dan een sidenote zijn, omdat ze te diep in de regio plaatsvinden of over een te kleine niche gaan. Wat ons betreft kan ‘de regio’ niet ver genoeg weg zijn, of de niche niet klein genoeg. Auteurs staat het vrij hun eigen specialisme te botvieren.

Geen Betaalknop

Cultuurpers biedt al zijn verhalen aan zonder betaalknop. Dat wil niet zeggen dat we allemaal vrijwilliger zijn. We vinden een betaalmuur echter onwenselijk, omdat die mensen afschrikt, zeker in een financieel niet zo draagkrachtige setting als de kunstwereld. We leven wel van ons werk, dankzij onze leden, dankzij samenwerkingen, en dankzij donaties. Die zijn essentieel voor ons voorbestaan. Bij vrijwel alle artikelen vind je onderaan een mogelijkheid om je waardering te laten blijken. Die bijdragen komen rechtstreeks ten goede aan de auteur van het artikel.

Noodzakelijk?

Wil je echt deelnemen aan Cultuurpers, dan kun je  lid worden.