Wat is Cultuurpers?

Cultuurpers schrijft over kunst en over kunstbeleid. We schrijven ook over de rare dingen die soms met, rond en in de kunstwereld gebeuren. We zijn daar best uniek in. Sterker nog: al sinds 2009 speelt dit netwerk van lezers, opinieleiders en professionele journalisten een cruciale rol als waakhond van de kunstsector en de cultuurpolitiek.

Onze journalistiek is op zijn best wanneer we die zaken aan het licht brengen die in de ‘grote’ media niet meer dan een sidenote zijn, omdat ze te diep in de regio plaatsvinden of over een te kleine niche gaan. Wat ons betreft kan ‘de regio’ niet ver genoeg weg zijn, of de niche niet klein genoeg. Auteurs staat het vrij hun eigen specialisme te botvieren.

Betaalknop

Cultuurpers biedt een groot aantal verhalen aan met een zogenaamde betaalmuur, al klinkt dat wat cru. We kunnen echter niet zonder. Het dwingt ons tegelijkertijd om echt waardevolle verhalen te bieden, dus zo wordt alles beter. Het bedrag dat voor toegang tot een verhaal betaald moet worden mag de auteur zelf vaststellen. De betaling wordt geregeld door Katalysis, een jong Nederlands bedrijf dat dit systeem ontwikkelt met het oog op een zo eenvoudig mogelijke manier om betalingen online te regelen. Het loopt via de blockchain, maar dan zonder alle ingewikkelde toestanden daaronder. feit is dat met niet meer dan je e-mailadres en een enkele iDeal betaling alles gergeld is.

Noodzakelijk?

Wil je echt deelnemen aan Cultuurpers, dan kun je  lid worden. Dan kun je alle artikelen zo lezen (als je inlogt met de gegevens die je dan hebt), maar je krijgt ook een speciale nieuwsbrief waarin links staan naar artikelen die je dan zonder betaaltoestanden kunt lezen.

Abonnement per dag, per maand of per jaar?
Persoonlijk Jaarlidmaatschap (automatisch verlengen)
40 euro per jaar.
Voor natuurlijke personen en zzp'ers.
25% korting op advertenties en advertorials
Stemrecht in de algemene ledenvergadering
Alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur
Maandkaart (automatisch verlengen)
4€ / maand
Voor natuurlijke personen en ZZP'ers.
Géén stemrecht in de Algemene Ledenvergadering
Bijna alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur
Instituut lidmaatschap
180 euro per jaar
Speciaal voor organisaties, bedrijven en instituten die hun lidmaatschap willen delen met hun personeel en medewerkers.
Deel inlog en adres met maximaal 10 medewerkers
25% korting op advertenties en advertorials
1 stem in de Algemene Ledenvergadering
Alle voordelen van het lidmaatschap
Een nieuwsbrief met verhalen zonder betaalmuur