Meteen naar de inhoud

TOBIAS KOKKELMANS NIEUWE DIRECTEUR / BESTUURDER NEDERLANDS THEATER FESTIVAL EN AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Vandaag maakte de Raad van Toezicht bekend dat Tobias Kokkelmans per 1 september is aangesteld als de nieuwe directeur/bestuurder van Stichting de Theaterdagen, organisator van het Nederlands Theater Festival, Amsterdam Fringe Festival, NTFJong en het verdiepingsplatform voor professionals NTF-Pro. Hij volgt hiermee Jeffrey Meulman op, die in mei van dit jaar na zestien jaar de Stichting verruilde voor de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

De activiteiten van de Stichting liggen Tobias Kokkelmans na aan het hart. “Het lijkt mij een prachtige opdracht om het belang en de impact – samen met alle betrokkenen – verder te verdiepen. De vier platforms gaan voor mij verder dan de promotie van het Nederlandse theater. Hier tekenen zich de krijtlijnen van een toekomstig landschap af, met een vinger aan de pols van de tijd. De grote kracht zit hem wat mij betreft in de paraplufunctie: de stichting creëert dé plek waar verschillende theaterpublieken en ‘scenes’ samenkomen. Ze laat daarmee zien hoe rijkgeschakeerd en vernieuwend deze vorm van podiumkunsten is en hoeveel nood er is aan verbinding tussen artiesten, organisatoren, belangenbehartigers en publiek”.

Juist in deze tijd ziet hij een extra functie voor de Stichting: “De showcasefunctie is in deze coronatijden belangrijker dan ooit. Het afgelopen jaar heeft de samenleving zijn waardering voor kunst en theater niet onder stoelen of banken geschoven. Tegelijkertijd blijkt opnieuw hoe kwetsbaar de theatersector is en hoe lastig het blijft om een krachtige lobby richting de politiek te maken. In beide gevallen heeft Stichting de Theaterdagen de komende jaren een essentiële rol te vervullen.”

De Raad van Toezicht van de Stichting is verheugd met de aanstelling van Kokkelmans. “Wij denken dat Tobias met zijn ervaring en verbindende ambitie de juiste man op de juiste plek is en naadloos in het bestaande team past. Met Tobias hopen we de zichtbaarheid van het festival te verbreden en te vergroten en nog meer bruggen te slaan binnen onze sector om sterker uit deze tijd en de strijd van de afgelopen intense periode te komen.”, aldus Fred Boot als voorzitter namens de RvT.

Kokkelmans (Heerlen, 1980) studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is hij artistiek beleidsvoerder en festivaldramaturg van O. (voorheen Operadagen Rotterdam). Als dramaturg is en was hij betrokken bij o.a. Nastaran Razawi Khorasani, Dries Verhoeven, Wunderbaum, Pieter Kramer en Jetse Batelaan. Hij is als docent verbonden (geweest) aan ArtEz in Zwolle, de Theaterschool in Amsterdam en Codarts in Rotterdam. In 2020 was hij voorzitter van de Gieskes Strijbis Podiumprijs. Hij roert zich regelmatig in het cultuurpolitieke debat en schrijft en spreekt over onderwerpen als macht en inclusie, emancipatie en publieksbelangen.

Raad van Toezicht Stichting De Theaterdagen

Naast Fred Boot (producent Soldaat van Oranje) bestaat de Raad van Toezicht uit vice-voorzitter Angelique Finkers (Directeur  Zaantheater), Nicolien Luttels (Adviseur en interimmanager bij Blueyard), Rubina Boasman (Docent Social Work bij Inholland Den Haag & Expert op het gebied van Diversiteit & Inclusie) en Jeroen Bartelse (Algemeen directeur TivoliVredenburg).

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands