Meteen naar de inhoud

MAAS GEEFT LICHT DANKZIJ KINDEREN

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

De gevel van het Maaspodium in Rotterdam is de komende weken kleurrijk verlicht met tekeningen van kinderen. In de gedachte van “theater geeft het leven kleur” konden kinderen de afgelopen weken kleurplaten inleveren waarmee het theater haar gevel door de donkere dagen én een lockdown sleept. Zakelijk leider Bernadette Stokvis: “Kinderen houden ons podium letterlijk levend”.

Een lockdown tijdens de donkere dagen is voor niemand leuk. Deze zoveelste lockdown raakt niet alleen het enthousiaste publiek, maar ook makers en spelers van Maas theater en dans en het Maaspodium. De kleurplaatactie en gevelverlichting sluiten aan bij de oproep van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) om theaters te verlichten. Het licht straalt warmte uit, biedt hoop en is bedoeld om ons allen door deze lockdown heen te loodsen.

LIVESTREAMS VAN MAAS

Niet alleen met verlichte kunst van kinderen, maar ook met livestreams op maat, hoopt Maas haar publiek een hart onder de riem te steken. Zo konden kinderen uit het Sophia kinderenziekenhuis en kinderen van zorgmedewerkers van het Erasmus MC het afgelopen weekend en komend weekend gratis tickets krijgen voor een aantal livestreams van Maasproducties die voor het laatst werden gespeeld. Daarnaast konden ze genieten van de Peuterpersconferentie (3+). In deze hilarische persiflage maakt het publiek kennis met twee personages uit BullyBully, de voorstelling die vanwege de lockdown niet in première kan gaan. Deze twee wereldleiders komen aan het woord in de hoop dat zij onze peuterbevolking helderheid kunnen verschaffen.

Aanstaande vrijdag om 19:00 wordt de Peuterpersconferentie naast de officiële persconferentie gratis herhaald op de kanalen van Maas. Kijk op maastd.nl/streams of de social media kanalen van Maas.

Aanstaande zaterdag 15 januari om 19:30 is de laatste opvoering van Lampje (8+), naar het gelijknamige boek van Annet Schaap, voor het laatst live te volgen via stream. Livestreamtickets zijn beschikbaar voor €7,50 per scherm op maastd.nl/streams.

MAAS THEATER / DANS / PODIUM

Maas theater en dans maakt volwassen voorstellingen voor iedereen die jong is of zich zo voelt. Fysiek, nieuwsgierig, dwars en onstuimig. Wij mixen theater, dans, mime, beeldende kunst en nog veel meer tot smakelijk verrassende live ervaringen. Ons huis, het Maaspodium, staat stevig geworteld in Rotterdam.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands