Meteen naar de inhoud

Cao omscholingsregeling voor dansers algemeen verbindend verklaard

De collectieve arbeidsovereenkomst sociaal fonds Omscholing Dansers Nederland (Cao ODN) is per 1 januari 2023 door het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid algemeen verbindend verklaard. Dit betekent dat alle in Nederland gevestigde dansgezelschappen die dansers in loondienst hebben, verplicht zijn om deel te nemen aan de omscholingsregeling.

Stichting Omscholing Dansers Nederland (hierna: omscholingsregeling) vervult sinds 1986 een belangrijke rol bij de noodzakelijke omscholing van dansers die vanwege de zware fysieke eisen van hun vak hun danscarrière ver voor de reguliere pensioenleeftijd moeten beëindigen en daarom hun loopbaan een andere wending moeten geven.

In 2022 hebben sociale partners Kunstenbond en Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) de omscholingsregeling ondergebracht in een aparte cao. Het algemeen verbindend verklaren hiervan is een belangrijke stap in verduurzaming van de omscholingsregeling die het arbeidsmarktperspectief van ex-dansers aanzienlijk vergroot.

Door de algemeenverbindendverklaring kunnen nu nog meer dansers profiteren van de ondersteuning die de omscholingsregeling biedt.

In de komende periode zullen de dansgezelschappen worden aangeschreven die vanaf 1 januari 2023 gebonden zijn aan de omscholingsregeling maar hier nog niet aan deelnemen.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5€ / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands