Theaterfotografie in het zonnetje in kleine Amsterdamse galerie

De beste foto van 2011: scene uit Soldaat van Oranje de musical door Joris van Bennekom.

Theaterfoto’s zijn een vak apart. Uit een toch al in scene gezet onderwerp kiest de beroepsfotograaf het pakkendste beeld. Er zijn mensen die er daarom op neerkijken, er zijn mensen die de theaterfotograaf juist daarom bewonderen. Wij zijn uiteraard meer geneigd tot het laatste. Maar het vak staat onder druk. Van smartphones, van afnemers die geen plek en geen geld meer hebben voor echte foto’s.

Leden lezen gewoon door

(Met de betaalknop hieronder word je geen lid, maar koop je steeds losse stukken met een tegoed van onze partner Katalysis. Een echt lidmaatschap van Cultuurpers biedt meer, zoals onbeperkte toegang tot ALLE verhalen (en een nieuwsbrief).)

Tijd voor het in zijn voortbestaan bedreigde podiumkunstvakblad TM (@tmtheaternieuws) om er een tentoonstelling aan te wijden. Niet heel groot, maar met een catalogus (het decembernummer 2011 van TM) die er mag wezen. U kunt zelf de foto’s gaan zien in Galerie KochxBos in de 1e Anjeliersdwarsstraat 5 in Amsterdam. Wij waren alvast bij de vernissage, of, zoals dat bij fototentoostellingen heet: het fixatiemoment.

 

 

[gravityform id="10" title="true" description="true" ajax="true" tabindex="0"]