Het was het onderwerp waarover hij het hardst gelogen had, zoals wij een jaar geleden aantoonden, maar de meest gehate staatssecretaris van het land maalde er niet om. Ondanks het grote succes moest de cultuurkaart voor scholieren sneuvelen, en op oneigenlijke gronden. Nu is de kaart door de kamer gered. Een meerderheid stemde voor een motie van CDA en PvdA, die het kabinet dwong om een klein deel van het ontbrekende geld (6 ton) toch nog bij te dragen.

De staatssecretaris die onlangs nog verklaarde dat hij geen argumenten tegen zijn draconische cultuurbezuinigingen had gehoord moet nu dus boter bij de vis geven. Hij prees immers de organisatie achter de kaart voor hun inspanning om de kaart voor driekwart te redden, maar zette die eer niet om in een bijdrage waarmee andere investeerders zich gesteund zouden zien in in hun inspanning.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Nu dus wel.