Meteen naar de inhoud

Halbe Zijlstra moet Cultuurkaart toch financieren.

Het was het onderwerp waarover hij het hardst gelogen had, zoals wij een jaar geleden aantoonden, maar de meest gehate staatssecretaris van het land maalde er niet om. Ondanks het grote succes moest de cultuurkaart voor scholieren sneuvelen, en op oneigenlijke gronden. Nu is de kaart door de kamer gered. Een meerderheid stemde voor een motie van CDA en PvdA, die het kabinet dwong om een klein deel van het ontbrekende geld (6 ton) toch nog bij te dragen.

De staatssecretaris die onlangs nog verklaarde dat hij geen argumenten tegen zijn draconische cultuurbezuinigingen had gehoord moet nu dus boter bij de vis geven. Hij prees immers de organisatie achter de kaart voor hun inspanning om de kaart voor driekwart te redden, maar zette die eer niet om in een bijdrage waarmee andere investeerders zich gesteund zouden zien in in hun inspanning.

Nu dus wel.

 

 

 

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur