De Nederlandse Dans Publieksprijs 2012 is zaterdag 9 februari 2013 uitgereikt aan de Belgische voorstelling Et Après van Isabelle Beernaert. Tijdens de feestelijke uitreiking op de slotavond van het Haagse CaDance werd ook nog een bekroning uitgereikt aan de Belgische Nina Plantefève-Castryck als ‘Favoriete Danser’. De Eervolle Vermelding van de organiserende website Danspubliek.nl ging naar De Notenkraker van De Dutch Don’ t Dance Division uit Den Haag.

MTV-presentatrice en VJ Anna-Alicia Sklias reikte de prijzen uit: een businesscoaching bij opleidingsinstituut de Baak ter waarde van € 1.500,00 voor de Favoriete Dansvoorstelling, en een penseeltekening van /ontwerper Toer van Schayk voor de Favoriete Danser. De uitreiking van de vond plaats op de slotavond van het CaDance festival.

De winnaars van de Dans Publieksprijs 2012 zijn vastgesteld op basis van stemmen die bezoekers van dansvoorstellingen konden geven aan voorstellingen. De stemming vond plaats via , waarbij een aantal makers en gezelschappen ook nog zeer intensief campagne voerden via sociale . De Eervolle Vermelding is door de organisatie gekozen op basis van aantal stemmen en bijzonder karakter van de productie. 

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

De prijs is voor de tweede keer georganiseerd. In januari 2012 wonnen danser Meysam en Saranágati van Samadhi Dance Company. De Dans Publieksprijs 2012 is ondersteund door Cultuurpers, de Nederlandse Beroepsvereniging van Danskunstenaars, opleidingsinstituut de Baak en Flexicon.nl. Meer inlichten op www.danspublieksprijs.nl

Foto bovenaan:
Scroll naar top