Kan er schoonheid schuilen in een atoombom? Of in de ontploffing van een kernreactor? Het lijkt me van niet, maar ik ga er vanavond achter komen. In Atomic Living onderzoekt filmmaker/ schrijver/ presentator/ producent wat dat nou eigenlijk is, leven in het atoomtijdperk. Want naast de verschrikkingen hebben we ook röntgenfoto’s en andere bijzonder nuttige medische toepassingen.

Opnieuw gebruikt hij een collage voor zijn . Net als in zijn waanzinnige The Story of Film, waarin hij beelden toonde uit bekende en onbekende meesterwerken om een andere geschiedenis te vertellen. Niet alleen die van witte westerse mannen, maar ook en juist van de niet-westerse film. In de elf uur durende docu-serie toonde hij waar de mooiste werken gemaakt zijn: het Afrika van Sembene Ousmane bijvoorbeeld.

https://www.youtube.com/watch?v=ACpzquBsC6k

Dat belooft veel goeds voor de film van vanavond. Hij is een meesterverteller, hoewel zijn vette Ierse accent voor sommigen lastig te verstaan is. Zo laat op de avond ( de film begint om 22:15) laat ik me graag in slaap wiegen door zijn zangerige stem. Om daarna weer bruut gewekt te worden door de soundtrack van de Schotse band Mogwai.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

 

Wat: Atomic Living van Mark Cousins

Waar: Tuschinski 5, . Klik hier voor kaarten.

Foto bovenaan:
Atomic Living - Mark Cousins
Scroll naar top