In een brandbrief aan Minister van Engelshoven vragen meer dan duizend acteurs en regisseurs de vrije theaterproducenten financieel te steunen in de . De vrije theaterproducenten zorgen met elkaar jaarlijks voor 60% van het aanbod in de Nederlandse en theaters. Dat doen zij met eigen investeringen en zonder .

Door de maatregelen genomen in de strijd tegen Corona hebben de vrije theaterproducenten al circa 5.000 voorstellingen moeten annuleren. De acteurs en regisseurs vrezen dat producenten dit financieel niet kunnen dragen en zonder steun van de overheid zullen omvallen. Als dat gebeurt zal een hele bedrijfstak worden weggevaagd. Niet alleen de werkgelegenheid van de acteurs staat dan op het spel maar ook die van technici, kostuumontwerpers, decorbouwers, productieleiders, belichters, impresario’s en componisten.

Voor het Nederlandse publiek zal dit een enorme verschraling van het theateraanbod betekenen. Vrije theaterproducenten maken talloze - en familievoorstellingen, innovatieve - toneelproducties, relevante en actuele locatieproducties en bedienen daarmee heel Nederland.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

De brief is o.a. ondertekend door Johanna ter Steege, Pierre Bokma, Eric Corton, Waldemar Torenstra, Tineke Schouten, Stefano Keizers, Jelka van Houten, Thijs Romer, Igone de Jongh, Boudewijn de Groot, Henny Vrienten. De brief met alle ondertekenaars is te vinden op de website van ACT: www.acteursbelangen.nl

Foto bovenaan:
"Een theater zoals elke stad dat wel heeft."
Cultuurpers is er voor de leden. Als lid maak je ons mogelijk.

Klik HIER en word lid!

Scroll naar top