We spraken met Andreas Hannes over het afgelasten van Cinedans 2020. Hoe ga je als programmeur om met het cancelen van een festival waar je een heel jaar aan hebt gewerkt? Hoe kun je nog iets van het gemeenschapsgevoel dat zo belangrijk is voor een festival vasthouden als je alleen online bent?

Avatar

Beste lezer!

We staan voor onafhankelijke cultuurjournalistiek over de onderwerpen die je steeds minder tegenkomt in de grote media. Zoals dit verhaal. Je steunt Cultuurpers door lid te worden!
Dank je wel!
Helen Westerik

Vooralsnog gaat het festival niet in de bestaande vorm door, maar biedt het wel een online platform voor dansfilm, met dagelijks nieuwe inhoud. Andreas Hannes vertelt in de podcast over welke keuzes hij moest maken, wat online wel en niet kan werken en waar we later in het jaar nog naar uit kunnen kijken. We spraken over rode draden en het gevoel van urgentie in veel films.

Als het kan in de planning van Eye filminstituut, komen er nog wel onderdelen terug als de coronacrisis voorbij is. De samenwerking met Black Light Dance, over panafricanimse en dans, en de vertoning van Chantal Akermans film over Pina Bausch zouden op een later moment nog wel kunnen gebeuren. Maar de competitie heeft moeten wijken. Je kunt niet een jury en alle deelnemers online bij elkaar brengen op de manier die recht doet aan de films. Dat gaat waarschijnlijk naar volgend jaar.

Zonder leden heeft Cultuurpers geen bestaansrecht. Help ons de berichtgeving over alle hoeken van de kunstwereld te blijven volhouden.

Ja, ik word lid!