Het Amsterdam Museum is weer begonnen met de wekelijkse AM LIVE talkshow! De editie van donderdag 11 maart staat in het teken van internationale vrouwendag (8 maart). De aflevering wordt gepresenteerd door Margriet Schavemaker en Ghanima Kowsoleea. Aan tafel deze editie alleen maar vrouwen: onder andere Raja Felgata (journalist, hoofdredacteur van de jaarlijkse ranglijst De Kleurrijke Top 100 en oprichter van The Next Gen Women), Hui-Hui Pan (oprichter van Pan Asian Collective (PAC)), Mehri Zamanbin (PhD-kandidaat) en Angelique Hoogmoed (Programma- en locatie coördinator New Metropolis Zuidoost). In een panelgesprek bespreken experts en onderzoekers de positie van de vrouw.

Mandje

In een reportage gaat conservator Annemarie de Wildt langs bij Café ’t Mandje op de Zeedijk (het eerste café van Amsterdam waar bezoekers openlijk zichzelf mochten zijn). Een replica van het café staat in het Amsterdam Museum.

De performance in deze aflevering zal verzorgd worden door zangeres Sophie Straat.

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Culturele organisaties die lid zijn van Cultuurpers kunnen persberichten indienen, die vervolgens onverkort worden doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word lid met je organisatie!!
Goed om te weten Goed om te weten
AM Live is elke donderdag vanaf 20.30 uur gratis te bekijken via amsterdammuseum.nl.
Scroll naar top