Meteen naar de inhoud

PROUD ALIENS: Een kleurrijke tentoonstelling door Framer Framed’s Open Atelier

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Is het oké om een trotse alien te zijn in een wereld waar gemarginaliseerden zich vervreemd voelen? De LGBTQ+-projectgroep van Framer Framed’s Open Atelier voor i-psy deelnemers hebben een utopische toekomst gecreëerd waarin verschillen en diversiteit worden gevierd en worden erkend als iets moois.

Proud Aliens is de jaarlijkse tentoonstelling van de i-psy Arts, Amsterdam, gemaakt in samenwerking met Framer Framed en Queer Currents. Dit jaar besloten de deelnemers zich te richten op de LGBTQ+-gemeenschap. De expositie is ter ondersteuning van de Pride.

Datum: 30 juli – 22 aug 2021
Presentatie: i-psy Arts Amsterdam, Queer Currents en Framer Framed
Kunstenaars: anne krul | Ashna Siriram | Erdem Yakut | Khalid Safy Malyck | Marwan Noufal | Mayis | meg-ster
Mi Ka | Ocean Pearl | O.K | Sabina | SAM | Shevan van Homosexualistan | Teoman | Vita S.
Curatoren: Gijs Stork & Kabo Lee
Grafisch Ontwerp:  Kabo Lee

Framer Framed werkt sinds begin 2020 nauw samen met i-psy Arts, Amsterdam. Het i-psy kunsttherapie-programma promoot actief de transformatieve gezondheidsvoordelen van kunst. i-psy is een GGZ-organisatie gespecialiseerd in interculturele psychiatrie. Het is onderdeel van de Parnassia Groep en richt zich op mensen met een migratie-achtergrond. Deze innovatieve samenwerking bestaat uit een wekelijks Open Atelier bij Framer Framed, specialistische workshops en een jaarlijkse expositie.

Atelier-projectgroep komt wekelijks bijeen en combineert kunst, gemeenschap en therapie. De groep bestaat uit zowel professionele als autodidacte kunstenaars met een grote diversiteit aan culturele en LGBTQ+-achtergronden. Queer Currents heeft meegewerkt aan de tentoonstelling en heeft de groep zowel artistiek als productioneel ondersteund.

Het werk dat tentoongesteld wordt zal bestaan uit groepsprojecten en individuele kunstwerken zoals henna-tatoeages, kostuums, fotografie, film, schilderijen en installaties. De tentoonstelling Proud Aliens valt samen met Amsterdam Pride en is gemaakt in samenwerking met i-psy Arts, Queer Currents en Framer Framed.

QUEER

Publieke Ruimte Installatie: QUEER door United Painting
Datum: 30 juli – 8 sept 2021
Locatie: voor de ingang van Framer Framed, Oranje-Vrijstaatkade 71, Amsterdam

Vanaf 30 juli is heel groot het woord ‘QUEER’ te zien op de stoep van de Oranje-Vrijstaatkade, voor de ingang van Framer Framed. Daar zal het zes weken blijven staan om zo het gesprek over ‘queerness’ in de openbare ruimte te stimuleren. De letters zullen collectief geschilderd worden met United Painting en gemeenschappen waar Framer Framed mee samenwerkt. Tijdens het schilderen zelf zal er op de betekenis van het woord gereflecteerd worden. De schildersessies vinden plaats van 26 tot 29 juli (10:30 – 15:30) en de installatie wordt geopend op 30 juli, tegelijkertijd met de tentoonstelling Proud Aliens. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Queer Currents.

i-psy is een specialist in interculturele psychiatrie voor mensen van verschillende sociale en culturele achtergronden met uiteenlopende psychische problemen. Sinds 2009 organiseert het beeldende kunsttherapieteam van i-psy elk jaar een tentoonstelling voor en met kunstenaars uit de open ateliers onder de naam ‘i-psy Arts’.

Queer Currents is een evenementenplatform dat meer inhoud en cultuur naar Queerness brengt. Queer Currents is een jaarlijks programma op 15 dagen en 15 locaties, met evenementen, lezingen, film, expo, dans en muziek over 15 Queer onderwerpen. Het doel is om meer diverse, inclusieve, relevantere inhoud, cultuur en kunst naar Pride Amsterdam te brengen.

United Painting is een collectief dat zich richt op het creëren van sociale impact door het inzetten van grootschalige kunstwerken in de openbare ruimte; altijd in samenwerking met een scala aan kunstenaars, ontwerpers en lokale organisaties. Van de favela’s in Rio de Janeiro, tot kansarme gebieden in Philadelphia en vluchtelingenkampen in Lesbos, United Painting is een continu groeiend netwerk van projecten en deelnemers dat een mondiaal sneeuwbaleffect hoopt te creëren.

Framer Framed is een platform voor kunst en cultuur. De tentoonstellingen bevinden zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. Framer Framed toont werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken. Naast elke tentoonstelling vindt een verdiepend interdisciplinair publieksprogramma plaats, bestaande uit artist talks, lezingen, filmvertoningen en performances.

Mogelijk gemaakt met steun van Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Stadsdeel Oost; Amsterdams Fonds voor de Kunst; Fonds voor Cultuurparticipatie.

ADRES

Oranje- Vrijstaatkade 71
1093 KS Amsterdam
Nederland

OPENINGSTIJDEN

di – zo: 12:00 – 18:00

CONTACT

info@framerframed.nl|www.framerframed.nl|@framerframed

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands