Is het oké om een trotse alien te zijn in een wereld waar gemarginaliseerden zich vervreemd voelen? De LGBTQ+-projectgroep van Framer Framed’s Open Atelier voor i-psy deelnemers hebben een utopische toekomst gecreëerd waarin verschillen en diversiteit worden gevierd en worden erkend als iets moois.

Proud Aliens is de jaarlijkse tentoonstelling van de i-psy Arts, Amsterdam, gemaakt in samenwerking met Framer Framed en Queer Currents. Dit jaar besloten de deelnemers zich te richten op de LGBTQ+-gemeenschap. De expositie is ter ondersteuning van de Pride.

Datum: 30 juli – 22 aug 2021
Presentatie: i-psy Arts Amsterdam, Queer Currents en Framer Framed
Kunstenaars: anne krul | Ashna Siriram | Erdem Yakut | Khalid Safy Malyck | Marwan Noufal | Mayis | meg-ster
Mi Ka | Ocean Pearl | O.K | Sabina | SAM | Shevan van Homosexualistan | Teoman | Vita S.
Curatoren: Gijs Stork & Kabo Lee
Grafisch Ontwerp:  Kabo Lee

Framer Framed werkt sinds begin 2020 nauw samen met i-psy Arts, Amsterdam. Het i-psy kunsttherapie-programma promoot actief de transformatieve gezondheidsvoordelen van kunst. i-psy is een GGZ-organisatie gespecialiseerd in interculturele psychiatrie. Het is onderdeel van de Parnassia Groep en richt zich op mensen met een migratie-achtergrond. Deze innovatieve samenwerking bestaat uit een wekelijks Open Atelier bij Framer Framed, specialistische workshops en een jaarlijkse expositie.

Atelier-projectgroep komt wekelijks bijeen en combineert kunst, gemeenschap en therapie. De groep bestaat uit zowel professionele als autodidacte kunstenaars met een grote diversiteit aan culturele en LGBTQ+-achtergronden. Queer Currents heeft meegewerkt aan de tentoonstelling en heeft de groep zowel artistiek als productioneel ondersteund.

Het werk dat tentoongesteld wordt zal bestaan uit groepsprojecten en individuele kunstwerken zoals henna-tatoeages, kostuums, fotografie, film, schilderijen en installaties. De tentoonstelling Proud Aliens valt samen met Amsterdam Pride en is gemaakt in samenwerking met i-psy Arts, Queer Currents en Framer Framed.

QUEER

Publieke Ruimte Installatie: QUEER door United Painting
Datum: 30 juli – 8 sept 2021
Locatie: voor de ingang van Framer Framed, Oranje-Vrijstaatkade 71, Amsterdam

Vanaf 30 juli is heel groot het woord ‘QUEER’ te zien op de stoep van de Oranje-Vrijstaatkade, voor de ingang van Framer Framed. Daar zal het zes weken blijven staan om zo het gesprek over ‘queerness’ in de openbare ruimte te stimuleren. De letters zullen collectief geschilderd worden met United Painting en gemeenschappen waar Framer Framed mee samenwerkt. Tijdens het schilderen zelf zal er op de betekenis van het woord gereflecteerd worden. De schildersessies vinden plaats van 26 tot 29 juli (10:30 – 15:30) en de installatie wordt geopend op 30 juli, tegelijkertijd met de tentoonstelling Proud Aliens. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Queer Currents.

i-psy is een specialist in interculturele psychiatrie voor mensen van verschillende sociale en culturele achtergronden met uiteenlopende psychische problemen. Sinds 2009 organiseert het beeldende kunsttherapieteam van i-psy elk jaar een tentoonstelling voor en met kunstenaars uit de open ateliers onder de naam ‘i-psy Arts’.

O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Queer Currents is een evenementenplatform dat meer inhoud en cultuur naar Queerness brengt. Queer Currents is een jaarlijks programma op 15 dagen en 15 locaties, met evenementen, lezingen, film, expo, dans en muziek over 15 Queer onderwerpen. Het doel is om meer diverse, inclusieve, relevantere inhoud, cultuur en kunst naar Pride Amsterdam te brengen.

United Painting is een collectief dat zich richt op het creëren van sociale impact door het inzetten van grootschalige kunstwerken in de openbare ruimte; altijd in samenwerking met een scala aan kunstenaars, ontwerpers en lokale organisaties. Van de favela’s in Rio de Janeiro, tot kansarme gebieden in Philadelphia en vluchtelingenkampen in Lesbos, United Painting is een continu groeiend netwerk van projecten en deelnemers dat een mondiaal sneeuwbaleffect hoopt te creëren.

Framer Framed is een platform voor kunst en cultuur. De tentoonstellingen bevinden zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. Framer Framed toont werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken. Naast elke tentoonstelling vindt een verdiepend interdisciplinair publieksprogramma plaats, bestaande uit artist talks, lezingen, filmvertoningen en performances.

Mogelijk gemaakt met steun van Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Stadsdeel Oost; Amsterdams Fonds voor de Kunst; Fonds voor Cultuurparticipatie.

ADRES

Oranje- Vrijstaatkade 71
1093 KS Amsterdam
Nederland

OPENINGSTIJDEN

di – zo: 12:00 – 18:00

CONTACT

info@framerframed.nl|www.framerframed.nl|@framerframed

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Foto bovenaan:
pr-beeld framer framed

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top