Meteen naar de inhoud

Shabnam Baqhiri (1996) studeert Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Zij schreef de autobiografische tekst Kankerthee die ze deze zomer door ontwikkelt in residentie bij Theatergroep Aluin.

Cultuurpers ledenservice

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een bijpassend lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door laten plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.


Shabnam en Theatergroep Aluin ontmoeten elkaar in het kader van haar regie-stage bij de voorstelling Ik zeg toch sorry. Aluin vindt het belangrijk om jonge mensen met een interesse voor teksttoneel de gelegenheid te geven om zich als autonome maker te ontwikkelen. Naast je schrijverschap kan het een grote toegevoegde waarde zijn om ook te kunnen maken. Deze residentie geeft Shabnam de gelegenheid om dit te onderzoeken op de vloer met acteurs Dennis Coenen, Isis Cabolet & Simone Peters en onder begeleiding van Aluin-actrice en regisseur Audrey Bolder. 

Kankerthee is een voorstelling over drie generaties Afghanen die langs elkaar heen leven. Dochter, moeder en opa botsen als het gaat over cultuur, geloof en vrijheid. Wat is vrijheid als je in een land leeft waar oorlog elke dag de realiteit is? Hoeveel is je familie je waard als je elkaar alleen maar tegenwerkt? Familie blijft bij elkaar. Onvoorwaardelijk verbonden. Samen uit samen thee. 

Volg de drie generaties in hun zoektocht naar zichzelf en hun poging tot een zoektocht naar de ander in een setting die alles vernietigd kan zijn maar waar vrijheid het hoogst haalbare is. 

We gaan van het verleden naar de toekomst. Want in de toekomst zal er vrede zijn. Of toch niet? De familie wordt steeds geconfronteerd met de realiteit en kunnen er niet omheen dat hun levens nooit meer hetzelfde zullen zijn. Dat zij getekend zijn is een feit. Of dat ze dat ook onder ogen kunnen komen is de volgende vraag. 

Afghanistan kent een rijke cultuur en de stad Herat waar zij vandaan komen kent Perzische invloeden. Herat is de stad waar Kankerthee begint om te eindigen in Nederland. Daar waar volgens de nieuwe generatie vrijheid is. Maar is dat ook zo?

Feiten op een rij
18 augustus | 20:00 uur
20 augustus | 15:00 uur
20 augustus | 20:00 uur (première) 
21 augustus | 15:00 uur 

Credits
Tekst & regie: 
Shabnam Baqhiri
Begeleiding: Audrey Bolder
Spel: Dennis Coenen, Isis Cabolet & Simone Peters
Beeld: Armando Branco
Producent: Theatergroep Aluin

Tickets zijn te verkrijgen vanaf 10,00 euro op https://villaconcordia.nl/#agenda

Tags:

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur