Meteen naar de inhoud

de Stilte in coronatijd koploper internationale speelbeurten

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

In 2021 heeft de Stilte de meeste internationale speelbeurten van alle Nederlandse podiumkunstgezelschappen gerealiseerd. Met maar liefst 73 dansvoorstellingen prikkelde de Stilte de verbeelding van kinderen in Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg, Italië, Polen.

Over de lijst

DutchCulture stelt jaarlijks een lijst samen waarin alle internationale activiteiten van Nederlandse theatergezelschappen zijn opgenomen. Vanaf 2011 staat dansgezelschap de Stilte al bovenaan de lijst met het hoogste aantal internationale speelbeurten als dansgezelschap. In 2021 realiseerde het gezelschap zelfs de meeste internationale speelbeurten van de gehele theatersector. Le Grand Cru en Theater Rotterdam staan op plaats twee en drie op de lijst met respectievelijk 57 en 51 activiteiten. De gehele lijst is te vinden op de website van DutchCulture .

Corona

de Stilte presenteerde het gehele jaar voorstellingen in het buitenland door in te spelen op lokale maatregelen. Zo presenteerde de Stilte voorstellingen in Frankrijk terwijl er in Nederland een lockdown van kracht was. Waar fysieke voorstellingen niet mogelijk waren door de coronabeperkingen presenteerde de Stilte haar voorstellingen online in het Istanbul Theatre Festival in Turkije en het Kurbas Technologies festival in Oekraïne.

Nieuw theaterseizoen

In het komende theaterseizoen, dat start in september, staan er voor de Stilte weer veel internationale speelbeurten op de planning in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. de Stilte hoopt dat potentiële maatregelen in het najaar niet zullen resulteren in maatwerk voor internationale activiteiten zoals eerder wel het geval was.

Tags:

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
4 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen