Meteen naar de inhoud

We Want it All nu te zien op de 5e editie van het ICK-Fest in Meervaart theater.

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Na de internationale premières in Lugano (Zwitserland) en onlangs als opening van het Romaeuropa festival in Italië, is We Want it All nu te zien op de 5e editie van het ICK-Fest in Meervaart theater.

Op zaterdag 29 oktober | 21.00u zal tijdens het festival We Want it All haar Nederlandse première beleven.

WE WANT IT ALL

In een feestelijke jubileumvoorstelling onderzoeken Emio Greco | Pieter C. Scholten wat “einde” werkelijk betekent, voorbij climax, catharsis of apotheose. Door voorstellingseindes uit hun hele oeuvre aan elkaar te rijgen, wordt de vraag die het verleden stelt prominent: Hoe verder?

In We Want It All heeft het juniorgezelschap ICK-Next een prominente rol. Zij vormt de opmaat naar nieuwe tijden. Dankzij die jonge dansers is er altijd een nieuw perspectief. Zij claimen hoop, en de noodzaak van verandering.

Tijdens deze bijzondere festival editie presenteert ICK Amsterdam nog twee andere zinnenprikkelende premières:

Op vrijdag (uitverkocht) en zondag is PAST, PRESENT, ZERO te zien, een “Urban Contemporary” voorstelling van Denden Karadeniz, en op zaterdag gaat danstheatervoorstellig CONCERTO FISICO PER AZIONE van de Italiaanse choreografe Michela Lucenti in première.

Drie dagen lang tref je in de Meervaart naast deze bijzondere voorstellingen ook pop-ups, exposities en workshops waarbij je zelf even de benen kan strekken.

Foto door Alwin Poiana

PROGRAMMA ICK-FEST #5

PAST, PRESENT, ZERO – vrijdag 28 oktober | 20.30u

Het festival trapt af met première van Denden Karadeniz met zijn Zero Dance Theatre. Karadeniz laat breakdance samengaan met hedendaagse dans in “Urban Contemporary”. In deze voorstelling worden verleden, heden en toekomst onderzocht op hun verband.

CONCERTO FISICO PER AZIONE – zaterdag 29 oktober | 19.00u

Ook de Italiaanse choreografe Michela Lucenti buigt zich over verleden en toekomst met haar Balletto Civile. De “greatest hits” van haar werk passeren de revue in een reis door het verleden.

WE WANT IT ALL- zaterdag 29 oktober | 21.00u

In een feestelijke jubileumvoorstelling onderzoeken Emio Greco | Pieter C. Scholten wat “einde” werkelijk betekent, voorbij climax, katharsis of apotheose. Door voorstellingseindes uit hun hele oeuvre aan elkaar te rijgen, wordt de vraag die het verleden stelt prominent: Hoe verder?

Ook op zondag 30 oktober is de voorstelling PAST, PRESENT, ZERO nog te zien, tevens kan je op die dag een teaser bijwonen van de nieuwe voorstelling van Michela Lucenti, DAVIDSON, die tijdens het ICK-Fest 2023 in première zal gaan.

DOORLOPEND PROGRAMMA

Gedurende het hele festival zijn in de Meervaart de video installatie ART + CARE, de expositie Double Points: REMAINS – NERO, en de fotografie van Alwin Poiana te zien.

ART + CARE

is een meerjarig traject van de ICK Academy dat de relatie tussen kunst en zorg belicht. De Frans/Vietnamese choreograaf Eric Minh Cuong Castaing maakte de voorstelling Forme(s) de Vie waarin dansers van het gezelschap Shonen samen met mensen met een mobiliteitsbeperking de magie van bewegen ontdekken. Fragmenten uit workshops, de voorstelling en een toelichting van de maker zijn te zien in deze ART + CARE installatie.

Double Points: Remains – NERO

Deze expositie bestaat uit kostuums van de voorstelling Conjunto Di Nero (2001) van Emio Greco | Pieter C. Scholten. Iedere jurk vormt een unieke “afdruk” van de voorstelling. De textuur en het silhouet van de afzonderlijke kostuums zijn getransformeerd door het gebruik, als gevolg van het fysieke contact met de huid van de dansers. Door de reactie van zweet op de grof geweven mohair stof waaruit de jurken gemaakt zijn, zijn buitenissige sculpturen ontstaan waarin het lichaam geen plek meer heeft.

Foto-installatie Alwin Poiana

Sinds 2013 is Alwin Poiana huisfotograaf van ICK en schiet hij de voorstellingen, portretten van de dansers en campagnebeelden. Met zijn eigenzinnige en rauwe stijl weet hij de essentie van het lichaam en de mens erachter met scherpte vast te leggen. In zijn stilstaande beelden blijft het lijf zichtbaar doorademen. Speciaal voor ICK-Fest presenteert hij enkele van zijn favoriete werken van dit seizoen.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
4 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen