Meteen naar de inhoud

Unieke samenwerking ICK Dans Amsterdam en MMA-wereldkampioen Marloes Coenen

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Op 24 mei a.s. vindt in Frascati Theater te Amsterdam een unieke samenwerking plaats tussen ICK Dans Amsterdam en MMA-wereldkampioen Marloes Coenen. Aansluitend op de voorstelling ROCCO/ROCCA – een meermaals bekroonde dansvoorstelling van Emio Greco | Pieter C. Scholten – gaat Marloes Coenen na afloop van de voorstelling op 24 mei in gesprek met de dansers van ROCCO/ROCCA.

De dansvoorstelling ROCCO/ROCCA is, geïnspireerd op de Italiaanse film Rocco e i suoi fratelli van regisseur Visconti. Het publiek neemt plaats rond een boksring waarin vier dansers een fysiek en emotioneel gevecht aangaan. Een interessant concept waarbij normen rondom gender en de grenzen tussen dans en vechtsport vervagen. De voorstelling werd meermaals bekroond, kreeg in 2015 een versie met een geheel vrouwelijke cast en wordt tot vandaag de dag nog steeds in diverse landen opgevoerd.

Het fysieke aspect van zowel dans als vechtsport heeft veel overeenkomsten. Gezamenlijke interesse voor thema’s als de rol van de vrouw in de vechtsport, en hoe vechtsport zich verhoudt tot hedendaagse intuïtieve dans nodigt uit om op 24 mei een nagesprek te organiseren tussen Marloes en de vrouwelijke dansers van ROCCO/ROCCA.

ROCCO/ROCCA is eind deze maand in Amsterdam en Haarlem te zien.

Informatie en tickets via hier

Over Marloes Coenen

Marloes Coenen mag zichzelf de allereerste vrouwelijke Mixed Martial Arts-kampioenter wereld noemen en de allereerste vrouw die bij Bellator én ADCC getekend is als MMA-vechter. De afgelopen tien jaar heeft Marloes drie boeken uitgebracht en werd de eerste vrouwelijke analist bij ESPN (voormalig FOX). Tegenwoordig is ze hoofdcommentator en analist bij UFC/Discovery. Daarnaast is ze regelmatig te gast als ervaringsdeskundige bij podcasts en deelt ze op haar sociale media haar werk als presentatrice, auteur, ondernemer en moeder.

Over ICK Dans Amsterdam

ICK Dans Amsterdam is opgericht in 2009 door choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten, voortvloeiend uit hun danspraktijk. Met een ensemble van zes dansers en een Next-company is ICK het hedendaags dansgezelschap en choreografisch centrum van Amsterdam. Met vernieuwende onderzoeksprojecten doet ICK onderzoek naar het dansende lichaam en de waarde van dans voor de samenleving. Uit de onderzoeken ontstaan onder andere voorstellingen, installaties en films. Daarnaast ondersteunt ICK de ontwikkeling van jong choreografisch talent en biedt hen de mogelijkheid om te experimenten, te creëren en zich te presenteren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands