Meteen naar de inhoud

Directeur Tessa Smeulers verlaat Boulevard na 15 jaar

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Deze zomer wordt in ‘s-Hertogenbosch de veertigste editie van Theaterfestival Boulevard gevierd, met nieuwe namen en oude bekenden. Voor directeur-bestuurder Tessa Smeulers is dit bijzondere jubileumjaar een moment om haar bakens te verzetten. Na vijftien jaar neemt zij op 1 september afscheid van Boulevard.

Hoofd en hart

“Al jarenlang zijn mijn hoofd en hart verbonden aan Theaterfestival Boulevard. Met groot geluk en veel plezier heb ik mogen samenwerken met de beste collega’s, inspirerende makers en vele betrokken partners van dit mooie festival. De afgelopen periode groeide het besef dat ik, na 15 jaar – het overgrote deel van mijn werkend leven – mijn blik wil verbreden en ergens anders wil doorgroeien. Het publiek, de makers, de stad, de collega’s en de vrijwilligers; ik ga alles missen,” motiveert Tessa Smeulers.

Smeulers begon bij Theaterfestival Boulevard als programmaproducent, werd vervolgens hoofd-programma en in de laatste jaren vormde ze samen met Dana Kibbelaar de tweehoofdige directie. Tessa Smeulers: “De samenwerking met Dana de afgelopen twee jaar was de kers op de taart voor mijn carrière bij Theaterfestival Boulevard. Het is erg fijn te weten dat zij met haar kennis en passie Boulevard richting blijft geven.”

Duo-bestuurder Dana Kibbelaar zal de komende maanden samen met Daniële Streep – die ad interim aantreedt – leiding geven aan het festival. Daniële Streep heeft ervaring als interim-directeur bij Oerol Festival, als hoofd bedrijfsvoering bij Eurosonic Noorderslag en als management consultant bij Berenschot. Nadere introductie volgt.

Dana Kibbelaar, directeur-bestuurder:

“Met haar oog voor kwaliteit en haar warme betrokkenheid bij de makers en hun werk maakt Tessa het verschil. Ze was onvermoeibaar in de aandacht en waardering voor ons, haar directe collega’s, en alle andere betrokkenen die in Theaterfestival Boulevard werkzaam zijn. Haar besluit om door te reizen vind ik moedig. We gaan Tessa missen.”

Heleen Herbert, voorzitter Raad van Toezicht:

“Theaterfestival Boulevard wordt gedragen door een ervaren en toegewijd team dat het festival artistiek en productioneel vormgeeft. Tessa is jarenlang een van de gezichtsbepalende mensen geweest die dit festival heeft ontwikkeld tot wat het nu is. De afgelopen twee jaar gaf ze samen met Dana Kibbelaar invulling aan een nieuw bestuursmodel, waarin continuïteit en meerstemmigheid vanuit een tweehoofdige directie worden geborgd. Daarmee is een krachtig fundament voor de toekomst gelegd. We hebben er alle vertrouwen in dat Dana en Daniële daar samen met het voltallige team succesvol op zullen doorbouwen. We danken Tessa voor alles wat ze voor Boulevard heeft betekend en wensen haar een prachtig vervolg van haar loopbaan.” 

Boulevard 40

Met de Parade als het festivalhart keert Theaterfestival Boulevard deze 40e editie terug naar de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Van 1 tot en met 11 augustus vinden er ruim 110 voorstellingen plaats op verschillende locaties. Van de sfeervolle Parade tot de gezellige binnenstad en unieke locaties daarbuiten. Boulevard biedt een zomerse festivalervaring voor zowel theaterfans als terrasliefhebbers. Met nieuwe namen en oude bekenden. Het netwerk van makers die zich met het festival verbonden voelen is groot en blijft groeien. Verschillende generaties publiek, nieuwsgierig en hartelijk, zijn ons trouw.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands