Meteen naar de inhoud

Een gigantische waterreus, ’s werelds grootste tol en vrolijke fietsacrobatiek op Porto Circolo 2024

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Straattheaterfestival in Tilburgse Piushaven gaat bijna van start

Festival Circolo presenteert met trots de tweede editie van Porto Circolo, het gratis straattheaterfestival dat plaatsvindt tijdens de Tilburgse Kermis. Op zaterdag 20 juli en zondag 21 juli wordt de Piushaven in Tilburg omgetoverd tot een bruisend podium voor circus, dans en theater, geschikt voor jong en oud. Gedurende het hele weekend kunnen bezoekers genieten van spectaculaire acts aan én op het water, variërend van verbluffende acrobatiek tot absurdistische straatkunst.

Een reus in de Piushaven

Tijdens de Tilburgse kermis is het niet alleen het reuzenrad dat ver boven de mensen uittorent. In de Piushaven verrijst namelijk een metershoge reus uit het water die daarna door de haven zwerft. Dit kleurrijke beest is onderdeel van Autin Dance Theatre’s voorstelling Out of the Deep Blue. Deze indrukwekkende productie, die al duizenden harten wereldwijd heeft veroverd, doet nu de Tilburgse haven aan. De voorstelling volgt de ontmoeting tussen een mysterieuze reus en een dapper meisje, die samen een betoverende reis beginnen waarin ze leren hun verschillen te overbruggen en samen te leven. Deze voorstelling combineert hedendaags danstheater, meesterlijk poppenspel en een prachtig klankenlandschap tot een onvergetelijke beleving. En misschien nog wel het knapste van alles, is hoe Out of the Deep Blue complexe thema’s zoals de klimaatcrisis en biodiversiteit naar de leefwereld van kinderen brengt. 

Doldraaien

Daarnaast presenteert Porto Circolo een programma gevuld met absurdistische kantoormannetjes, sensuele dans, houten mensfiguren en vrolijke fietsacrobatiek. Een van de absolute must-sees is POI van Cia D’es Tro. Een heerlijke voorstelling rondom tolspel met een Mediterrane twist. Guillem Vizcaíno neemt het publiek mee in een wereld vol spel en plezier met een vleugje Spaanse charme. Met een muziek, humor en een selectie aan tollen draait hij je dol op de best mogelijke manier met als spektakelstuk een van ‘s werelds grootste tollen van 45 kg, gelanceerd met een touw van meer dan 15 meter. Met POI beleef je een unieke, speelse voorstelling die tolspelen en circus op een heerlijk eigenzinnige manier combineert. Ook leuk: dit is de allereerste keer dat de voorstelling wordt gespeeld in Nederland.

Waterkoninginnen

Het spektakel bevindt zich bij Porto Circolo niet alleen op het droge. De meeslepende voorstelling Waterqueens van Boost Producties vertelt de mythe van drie getalenteerde vrouwen met broze onderlinge verhoudingen, doordrenkt met intense wrok en jaloezie. Hun zoektocht naar gezamenlijkheid en verbinding komt middenin de Piushaven tot leven op het water. Deze voorstelling, die de grenzen verkent tussen bewegingstheater, circus, dans en beeldende kunst, is een magische ontdekkingsreis naar vrouwelijke kracht, verbondenheid en tolerantie.

Rode draad

Het is de tweede keer dat Porto Circolo plaatsvindt in de Tilburgse haven. Met het festival, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de gemeente Tilburg, wordt de verbinding gelegd tussen de Tilburgse Kermis en andere evenementen en locaties in de stad. De rode draad die dit jaar door het programma van Porto Circolo loopt, is de diepe verbinding tussen mens en natuur. Tegen het natuurlijke decor van de Piushaven bieden acrobatische hoogstandjes, poëtische dans en hilarisch straattheater een kijk in de relatie tot onze (menselijke) natuur. Een diepzinnige kern gedipt in een smaakvol circusjasje, heerlijk om met de hele familie te beleven en ook om daarna nog eens fijn te herkauwen.

Praktische informatie

Porto Circolo vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 juli aan de Piushaven in Tilburg. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma van Porto Circolo 2024 is nu te vinden op www.festivalcircolo.nl/porto-circolo/.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands