Meteen naar de inhoud

Het Fonds Podiumkunsten kent opnieuw Meerjarige Productiesubsidie 2025-2028 toe aan MATZER Theaterproducties

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

‘s-Hertogenbosch, 3 juli 2024 – MATZER is ontzettend blij met de toekenning van de meerjarige productiesubsidie 2025 – 2028 van het Fonds Podiumkunsten. “We zien dit als een groot compliment voor ons werk en voor onze vernieuwende plannen voor de komende vier jaar en als een mooie aanmoediging om MATZER te ontwikkelen tot meerstemmig makershuis”, aldus artistiek leider Madeleine Matzer.

Het Fonds ontving dit jaar meer aanvragen dan vier jaar geleden. Voor de categorie II, waar MATZER in valt, zijn 100 aanvragen in behandeling genomen. Per jaar is er in categorie II voor €38.005.000 aangevraagd terwijl er slechts €18.750.000 beschikbaar is. Dat betekent dat er ook collega’s zijn die geen subsidie ontvangen. We leven erg mee met de collega’s die een negatief advies hebben gekregen of een positief advies maar geen subsidie door een uitgeputte subsidiepot.

Nieuwe richting

MATZER plaatst sinds 2018 theater in toenemende mate midden in de samenleving en zoekt actief de samenwerking met theaters, organisaties en overheden om het publiek te verbreden en de impact van de voorstellingen te vergroten. In de huidige kunstenplanperiode 2021 – 2024 is deze transitie verder geoptimaliseerd. We zijn blij dat dit door het Fonds is gezien. Door deze ondernemende aanpak werken keer op keer diverse organisaties en theaters in een stad of regio samen. Door de dialoog over maatschappelijke kwesties te openen met het publiek, via onder andere interactieve nagesprekken, creëert MATZER verbinding. Diep verankerd in de Provincie Noord-Brabant, tot in alle hoeken van het land maakt MATZER theater dat raakt en verbindt.

Artistiek leider

Vanaf 1 januari 2025 neemt Martine Manten het stokje over van Madeleine Matzer als artistiek leider van MATZER Theaterproducties. Martine gaat met behoud van de huidige kwaliteit een meerstemmig makershuis vormgeven met kernmakers Lot Vekemans, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Melissa Knollenburg. “Ik ben erg blij en trots dat ons gezelschap blijft voortbestaan, en heb er alle vertrouwen in dat Martine samen met Agnes Bolwiender die nog tenminste een jaar ad interim directeur-bestuurder wordt, en met alle collega’s en nieuwe makers MATZER nog verder zal ontwikkelen” aldus Madeleine Matzer.

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en de steun van het Fonds en de commissie. Ik heb veel zin om in de nieuwe periode onze plannen uit te mogen voeren met deze makers en het team van MATZER” aldus Martine Manten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands