Meteen naar de inhoud

MET EXTRA GELD GAAT MAAS VOOR MEER IMPACT OP JONG PUBLIEK

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Maas ontvangt positieve adviezen voor het kunstenplan 2025-2028.

Op woensdag 3 juli ontving Maas theater en dans het verlossende woord vanuit het Rijk: de komende vier jaar blijft Maas onderdeel van de Nederlandse Basisinfrastructuur (BIS). Voor dit kunstenplan is meer geld aangevraagd en toegekend dan het vorige kunstenplan. De week ervoor kwam al het positieve advies vanuit de Gemeente Rotterdam, die Maas “de parel van het Rotterdamse podiumkunstenbestel” noemde. Met veel trots en dankbaarheid werd er woensdag geproost met de organisatie. 

SCHERPE KEUZES

In dit nieuwe kunstenplan worden een aantal scherpe keuzes gemaakt: Maas wil dat ieder kind in de zaal bevestigd of gespiegeld wordt, daarom wordt er rekening gehouden met de samenstelling van de makers, de performers en met het team dat rondom het project staat. Het jonge publiek wordt betrokken bij het maakproces, Rotterdam wordt gebruikt als inspiratiebron en er wordt gemaakt in co-creatie met de gemeenschappen om Maas heen. De voorstellingen laten het lichaam spreken en raken je in je hart. Het werk gaat voorbij het ego; Maasmakers spelen en maken omdat ze iets in beweging willen zetten.

Zakelijk directeur Bernadette Stokvis reageert: “We zijn super trots en blij! Ook met het feit dat we als jeugdtheatersector echt een divers pallet kunnen neerzetten. We gaan heel serieus aan de slag, ook met het extra aangevraagde geld. We gaan onze stinkende best doen om deze gekozen lijn uit te zetten en waar te maken, waarbij we tegelijkertijd de tijd nemen om te verdiepen en te vertragen. We zijn zeer dankbaar!”


MAAS BLIJFT IN DE BASISINFRASTRUCTUUR

Voor een vierde kunstenplan is Maas onderdeel van de Nederlandse Basisinfrastructuur. De raad van cultuur schreef in haar adviesrapport: “De plannen voor de subsidieperiode 2025 – 2028 zijn eigenzinnig en meerstemmig, zowel op het gebied van makers als in de keuze voor voorstellingen en thematieken. Maas heeft een mooie positie in thuisstad Rotterdam als ook in de rest van het land om haar artistieke ambities te kunnen waarmaken. De geplande voorstellingen kennen een veelheid aan thema’s vanuit diverse perspectieven die in de plannen op een zeer aantrekkelijke manier worden besproken.

ADVIES GEMEENTE ROTTERDAM

Ook de gemeente Rotterdam geeft Maas een positief advies voor het nieuwe kunstenplan 2025-2028. Met beoordelingen van goed tot zeer goed is er een volledig akkoord op de nieuwe richting die Maas inslaat. Uit het adviesrapport: “Maas is de parel in het Rotterdamse podiumkunstenbestel; een goed functionerend artistiek complex dat vele goede makers aantrekt en hen de vrije ruimte geeft. Binnen de organisatie komen maken, presenteren en cultuureducatie op een voorbeeldige manier samen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands