Meteen naar de inhoud

November Music presenteert MusiMatrix op 15 september en MuziekRoute op zondag 10 november in ’s-Hertogenbosch

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Met een groot aantal compositieopdrachten en zo’n 100 concerten laat November Music in de 32ste editie zien hoe divers en vitaal de nieuwste muziek is. November Music 2024 vindt plaats van 8 t/m 17 november op diverse locaties in ’s-Hertogenbosch. De jaarlijkse MuziekRoute is dit jaar op zondag 10 november. In MusiMatrix ontdek je het gloednieuwe Theater aan de Parade op zondag 15 september 2024 op een muzikale manier.

Een muzikaal parcours dwars door het nieuwe theater!

Op zondag 15 september kun je met het hele gezin het nieuwe Theater aan de Parade ontdekken, dankzij het fantastische muziekparcours van MusiMatrix. In verschillende ruimtes van het theater zijn er miniconcerten en een muzikale workshop, waardoor kinderen spelenderwijs hedendaags gecomponeerde muziek ontdekken en beleven. Een superleuk uitje waar kinderen nog lang over zullen napraten!

MusiMatrix is een interactief belevingsparcours met miniconcertjes en actieve momenten dat de grenzen wegneemt tussen luisteren, actief ervaren en samen performen. Kinderen worden spelenderwijs uitgedaagd om klassieke en hedendaags gecomponeerde muziek te ontdekken tijdens een avontuurlijk muzikaal parcours dwars door het Theater aan de Parade. Ervaren workshopbegeleiders brengen de kinderen muzikale basisprincipes bij als melodie, ritme en klankkleur.

MuziekRoute op zondag 10 november 

Een stad als ‘s-Hertogenbosch met de vele historische panden, culturele hotspots en pittoreske straatjes leent zich bij uitstek voor de jaarlijkse MuziekRoute. Spraakmakende performances, intieme concerten en spontane muzikale onderonsjes, het kan allemaal tijdens deze populaire route van November Music op de eerste zondag van het festival op zondag 10 november 2024 tussen 11.30 en 17.00 uur.

Liefhebbers uit heel Nederland maken er een speciaal dagje uit van. Met een plattegrond en speelschema in de hand doorkruisen muziekavonturiers de binnenstad, op zoek naar de allernieuwste klanken en onontgonnen muzikale zijpaadjes. Met een kaartje heb je toegang tot zo’n 20 (kortere) concerten waarbij je zelf je programma samenstelt. De meeste concerten worden vaker uitgevoerd. Met ook dit jaar weer veel aandacht voor nieuw talent. De concerten tijdens de MuziekRoute zijn zeer divers en variëren van muziektheater en hedendaags gecomponeerd tot jazz, wereldmuziek en geluidsinstallaties met o.a. Ralph van Raat, Florian Magnus Maier (Bach out of Bounds), nieuw werk van Rob Zuidam door Keren Motseri & Pauline Post, Mees Vervuurt en Cathy van Eck. Tip: bezoek die dag ook het Bosch Requiem in het NoordBrabants Museum door Micha Hamel en Jonas Staal

Over November Music

November Music is het festival voor alle avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen. Juist door al die verschillende geluiden een plek te geven laat November Music een persoonlijk en eigen verhaal horen, net zoals de makers dat zelf doen.

Ervaar modern gecomponeerde muziek, jazz, wereldmuziek, muziektheater, pop, installaties en genres die je zelf nog niet voor mogelijk hield. November Music creëert ontmoetingen en daagt makers uit in het diepe te springen. 

Per 2021 maakt November Music onderdeel uit van de landelijke culturele basisinfrastructuur, de zogenaamde BIS. Kijk voor meer informatie op www.novembermusic.net

Muziekroute op zondag 10 november 2024:

https://www.novembermusic.net/muziekroute

Trailer MusiMatrix in Theater aan de Parade op 15 september 2024:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBerichten van auteur bekijken

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands