Meteen naar de inhoud

ZID Theater presenteert ROOTS & WINGS – een mozaïek van wereldse verhalen en persoonlijke herinneringen

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Amsterdam, 6 september 2024 – ZID Theater Amsterdam en het Antwerpse Madam Fortuna slaan de handen opnieuw ineen voor de vertoning van de multidisciplinaire collagevoorstelling Roots & Wings op 27 September om 20.00 bij ZID Theater Amsterdam! Roots & Wings combineert korte voorstellingen van zes verschillende dans- en theatermakers die elk hun persoonlijke interpretatie loslaten op het thema Roots & Wings. ‘Waar liggen mijn wortels, en waar wil ik naartoe? Als maker, als mens, als individu’. In een mix van dans, storytelling en theater neemt elke maker het publiek in tien minuten mee in een intieme solo-performance, geïnspireerd door persoonlijke ervaringen en herinneringen. 

Roots & Wings is voortgekomen uit een samenwerking tussen ZID Theater Amsterdam en het Antwerpse Madam Fortuna met als doel om nieuwe vormen van samenwerking en co-creatie te verkennen. Eerder dit jaar was de voorstelling al te zien tijdens het Nationaal Theaterweekend. Nu is de voorstelling terug bij ZID Theater. Dans, storytelling en fysiek theater komen allemaal samen!

Over de makers

De performers van Roots & Wings zijn een mix van makers uit België en Nederland.

Vanuit ZID Theater (NL) presenteert Issam Zemmouri, choreograaf en danser, zijn krachtige stijl vol fysieke en poëtische elementen. Hij volgde danstrainingen in Marokko en Frankrijk en is sinds vier jaar een vaste speler bij ZID Theater. Zaher Hamzat, een Palestijns-Syrische choreograaf en danser, combineert klassiek ballet met moderne dans, volksdans en Soefi-dans en heeft een internationale carrière. Nivin Baranbo, theatermaker en actrice uit Syrië, werkte eerder als journalist en presentator en speelt sinds haar komst naar Nederland bij ZID Theater.

Vanuit Madam Fortuna (BE) brengt Gilles Van Hecke als theatermaker en acteur verhalen naar voren die vaak onverteld blijven; hij was te zien bij gezelschappen als Theater Antigone, Ontroerend Goed en NTGent, en speelde in de serie Dertigers. Saloua Hassani, actrice uit voorstellingen als Jihad van Liefde en Venus in Libra, ziet dit project als een kans voor verdere groei. Romeo Lothy, acteur en freestyle danser, combineert o.a. hiphop met theater en trad op in producties zoals ImpulZ en No Man’s Land.

Locatie: ZID Theater Amsterdam | De Roos van Dekamaweg 1, 1061 HR Amsterdam
Meer info & tickets vind je hier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBerichten van auteur bekijken

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands