Actress Pia Glenn and Salman Rushdie at the Va...
Image via Wikipedia

Je fietst er als Utrechter makkelijk aan voorbij, voor Actuele (BAK) in de Lange Nieuwstraat, maar internationaal kunnen maar weinig mensen eromheen. BAK is big. Het centrum is onder leiding van de even onuitsprekelijke als sympatieke artistiek directeur Maria Hlavajova uitgegroeid tot een toonaangevend centrum in de wereld van de actuele kunst. Een paar jaar geleden mocht de van oorsprong Slowaakse Utrechtse al optreden als curator van de Biënnale van Venetië, dit jaar is BAK gevraagd om het Roma paviljoen op deze prestigieuze kunstmanifestatie in te richten. Het Roma paviljoen zal onderdak bieden aan het project ‘Call the Witness’ (roep de getuige). Centraal staat het werk van zeven met een Roma-achtergrond. Hun werken doen verhaal van de gruwelen uit het verleden, zoals de vernietingskampen, en de onderdrukking in het heden.

Na een eerste in verhuist het geheel naar Venetië, waar de bijdragen van de kunstenaars worden aangevuld met getuigenissen van anderen. Mensen die zich al bereid hebben getoond om mee te werken zijn grootheden als Aernout Mik, George Soros en niemand minder dan Salman Rushdie. We hebben uit zeer betrouwbare bron bovendien vernomen dat de onderhandelingen met Johnny Depp in een vergevorderd stadium zijn.

http://www.bak-utrecht.nl

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

http://www.callthewitness.net

Foto bovenaan:
Scroll naar top