Meteen naar de inhoud

Bevolking Enschede wil legoblokkenkerk behouden. Steun gevraagd voor twitteractie @stoanloatn

Wat kunst al niet voor elkaar kan krijgen. Enschede kreeg er in ieder geval een kerk bij, dankzij de mensen van festival Grenswerk, dat tot en met 2 oktober duurt. Want, waar eerst een wat saai plein was naast het Enschedese NS station, staat nu een kerk van kleurige legoblokken. Bedoeld als multifunctioneel festivalpaviljoen. Tijdelijk ook, want de legobouwblokken kunnen natuurlijk niet blijven staan.

Foto Danny de Vries

Of wel?

De bevolking wil dat ding nu dus houden.

Althans, als we de lokale pers moeten geloven, als het aan de lokale partij Burgerbelangen ligt, en volgens communicatie-adviseur Danny de Vries maakt een en ander nog kans van slagen ook. Hij is in ieder geval op eigen houtje een twitteractie gestart. Wie de twitteraccount http://twitter.com/stoanloatn volgt, zet een virtuele handtekening onder het verzoek om de kerk te laten staan. En dan heeft Twente er een attractie bij, aldus Danny de Vries: “Enschede heeft geen ‘landmark’. Wel een paar mooie gebouwen, maar niets wat tot de verbeelding speekt. Ik bedoel: Parijs heeft de Eiffeltoren. Die is ook neergezet voor een tijdelijk evenement en staat er nu nog steeds. Trekt 7 miljoen bezoekers per jaar. Wij hebben met die kerk ook zo’n landmark in handen. Maar dan op een Twentse schaal. Met een knipoog.”

Dat het ding internationaal aandacht trekt, is alvast zeker. Tot aan de andere kant van de wereld haalt het kleurrijke gebouw de pers. Een paar links:

http://noticias.terra.es/2011/mundo/0926/actualidad/construyen-iglesia-piezas-lego-gigantes-holanda.aspx

http://www.tvi24.iol.pt/internacional/lego-igreja-holanda-enschede-tvi24/1283373-4073.html

http://wiadomosci.wp.pl/gid,13827189,title,Kosciol-z-klockow-Lego__,galeria.html?ticaid=1d1b4

http://noticias.gospelprime.com.br/igreja-na-holanda-constroi-templo-com-pecas-de-lego-gigantes/

http://www.theglobeandmail.com/multimedia/camera-club/in-photos/best-pictures-from-september-25/article2179802/

http://noticias.gospelprime.com.br/igreja-na-holanda-constroi-templo-com-pecas-de-lego-gigantes/

http://twitpic.com/6rvr56

Nu de echte kijkers nog, en dat megavliegveld bij Almelo wordt nog eens echt nodig.

Enhanced by Zemanta

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur