Meteen naar de inhoud

Lichtpuntjes: Toneelschuur soort van gered, minder korting op schouwburg Hoorn, maar Bollenstreekse Bieb wordt duurder.

Haarlem – Geld nieuw beleid: landelijke bezuinigingen verzacht

(..) [theater, film- en productiehuis] Toneelschuur Producties verliest vanaf 2013 haar Rijkssubsidie. Hiermee dreigt dit unieke productiehuis te verdwijnen. (..) Haarlem is economisch sterk afhankelijk van cultuur. De bezuinigingen leiden daarom niet alleen tot verschraling van ons culturele klimaat, maar ook tot minder werkgelegenheid en een slag voor de creatieve economie in onze stad. Het is nu gelukt om voor 2013 200.000 euro en voor 2014 130.000 euro (60.000 euro per jaar uit de cultuur-begroting, de rest uit nieuw beleid) uit te trekken voor een reddingsplan voor Toneelschuur Producties. (..)

Bron: Haarlem.PvdA    16 nov 11

Hoorn – Schouwburg hoeft minder te bezuinigen

(..) Schouwburg Het Park hoeft van de raad minder te bezuinigen [de korting wordt beperkt tot € 155.000 in 2015] en over de halvering van de subsidie van Radio Hoorn heeft een meerderheid van de raad ernstige bedenkingen. (..)
Het college vindt dat mensen en instellingen minder automatisch naar de gemeente moeten kijken en dat zij een grote eigen verantwoordelijk hebben. Het college stelde de raad daarom voor om vanaf 2015 jaarlijks ruim 1,8 miljoen euro op het totaalbudget van 20 miljoen euro voor subsidies te korten. Dat is ruim 570.000 euro minder dan voorgenomen. De ombuigingen op subsidies worden vanaf 2013 stapsgewijs ingevoerd. (..)

Bron: Hoorngids    16 nov 11

 

Bollenstreek – Contributie bibliotheek 10 euro omhoog

In 2012 verhoogt Bibliotheek Bollenstreek de contributie met 10 euro naar 42 euro per jaar en voor 16-17 jarigen naar 21 euro. Dit is volgens de bibliotheek een forse, maar noodzakelijke verhoging omdat de bibliotheek minder subsidie ontvangt. Om kosten te besparen koopt de bibliotheek minder boeken en wordt er zelfbediening ingevoerd.
Bibliotheek Bollenstreek houdt rekening met een bezuiniging op de gemeentelijke subsidie voor de bibliotheek van 230.000 euro voor 2012. (..)

Bron: DeTeyding    16 nov 11

 

Zaanstad – Zingen op de Zaan wil meer subsidie van de gemeente

(..) Zingen op de Zaan krijgt, na een forse korting op de subsidie dit jaar, 12.500 euro van de gemeente Zaanstad. Maar nu wil de organisatie er 7500 euro bij.
“De belangstelling van koren uit het hele land is overweldigend. .. We hebben meer podia nodig .. Er moeten er zeker drie bij. Misschien nog wel meer, want er komen nog wekelijks aanmeldingen binnen van koren uit het hele land.” (..)

Bron: NoordHollands Dagblad    16 nov 11

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5€ / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands