We schreven al uitvoerig over de naamsverandering van het Orkest van het Oosten in het Nederlands Symfonie Orkest (NSO). Ook de merkwaardige operasubsidieaanvraag gebaseerd op een businessplan dat enorme risico’s in zich draagt had onze volle aandacht. Vaste partner de Nationale Reisopera was not amused.

Inmiddels bindt ook het Nederlands Philharmonisch Orkest de strijd met het NSO aan. In de hoofdstad vinden ze dat de nieuwe naam van het Enschedese orkest wel heel erg op de eigen naam lijkt. Saillant detail: het Nederlands Philharmonisch Orkest neemt het leeuwendeel van de operabegeleidingen bij De Nederlandse Opera op zich. Een ambitie die NSO ook heeft. Dus daar maakt het ‘nieuwe’ orkest duidelijk geen vrienden.

Een tweede naamsverandering binnen een jaar ziet NSO-directeur Harm Mannak uiteraard niet zitten – denk alleen al aan alle gemaakte kosten voor nieuwe logo’s – zeker niet daar de nieuwe naam juist gekozen is om het orkest landelijk duidelijker herkenbaar te maken.

Die herkenbaarheid mag hij daardoor nu voor het Amsterdamse kantongerecht verdedigen.

Wordt, uiteraard, vervolgd.

Een hint: wellicht dat het Nederlands Studenten Orkest, dat al jaren de afkorting NSO hanteert, nu op een idee is gebracht.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Comments are closed.