De Dodo gaat opnieuw Dappere Dansers in de gaten houden

Dit jaar wordt Springdance voor het laatst gehouden. Na bijna 30 jaar werd het tijd voor iets nieuws, al was het alleen maar omdat de wind in Den Haag opeens van rechts komt en dat is bad for business. Als je tenminste vernieuwende kunst wilt laten zien. Daarom fuseert Springdance in de loop van dit jaar met het andere Utrechtse festival van vooruitstrevende podiumkunst, Festival aan de Werf, dat ook alweer ruim 25 jaar bestaat. Volgend jaar moet er een nieuw fusiefestival staan, en daar zijn we natuurlijk uiterst benieuwd naar. Wij van de Dodo.

Dit jaar volgen we – net als vorig jaar – opnieuw zoveel mogelijk voorstellingen, makers en toeschouwers om zo voor festivalbezoekers én buitenstaanders inzichtelijk te krijgen waar de kracht van Springdance nu ligt. Zo weten we allemaal wat er verloren gaat, en wat er gewonnen kan worden met een samenwerking met Festival aan de Werf.

We hebben weer bekende dodogezichten: Maarten Baanders, Daniël Bertina en Fransien van der Putt, dit jaar aangevuld met enkele nieuwkomers: Ruben Brugman, de uitvinder van de Danspublieksprijs, en Jan Pieter Ekker, die met Daniël Bertina samen ook het hele cross-over gebeuren gaat checken. Want er is dus ook Beeldende Kunst te zien, dit keer. Dat is vragen om duiding.

Gaan we doen.

Op dit moment werken we plannen uit. Het moet immers nog deskundiger en nog toegankelijker dan vorig jaar. Uw feedback hebben we daarbij hard nodig. Volg ons daarom net zo kritisch en betrokken als wij het festival volgen. Dan maken we er samen iets moois van.

Volg ons via twitter, facebook en via de site zelf

Foto bovenaan: