Deze kregen we binnen via Facebook: “In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 januari om 1.30 uur heeft een groep van circa zeven jonge mannen een groot doek vernietigd dat aan de gevel hing van Theater Kikker aan de Ganzenmarkt in Utrecht. Het doek, dat een afmeting had van ca. 7 bij 7 meter, refereerde aan de Griekse vlag en diende als aankondiging van het project ‘De NUTtige Winkel, Griekenland in de uitverkoop’ dat het Utrechts Toneel van 8 t/m 26 januari in Theater Kikker uitvoert. De politie heeft twee mannen aan kunnen houden.

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) en Theater Kikker zijn geschokt over de vernieling van het geveldoek. Eerder was gebleken dat een aantal mensen in de Griekse gemeenschap zich beledigd voelde door het geveldoek: een Griekse vlag met het woord ‘Sale’ en de ondertitel van het project ‘Griekenland in de uitverkoop’ erop. Twee dagen voor de vernieling uitten zij na afloop van het avondprogramma voor het theater hun ongenoegen, waarop vertegenwoordigers van het NUT en van Theater Kikker uitgelegd hebben dat het doek niet beledigend bedoeld is.

Bedoeling van het project ‘De NUTtige Winkel’ is weliswaar om discussie uit te lokken, maar dan een andere: is deze huidige crisis niet veel meer een crisis of uitverkoop van onze waarden dan alleen een geldcrisis? Waarden zoals die ooit in het oude Griekenland zijn ontstaan: democratie, de rechtstaat, theater etc. Deze vragen staan centraal in de NUTtige winkel, waarin overdag allerlei producten (van Griekse olie tot kunstwerkjes van jonge kunstenaars) te koop zijn; dagelijks is er een avondprogramma met debat, theater,proeverijen en muziek. De winkel en het programma gaan door t/m 26 januari.

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Het NUT en Theater Kikker beraden zich nog over eventuele vervanging van het vernielde doek en juridische stappen tegen degenen die voor de vernieling verantwoordelijk zijn.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Zie voor meer informatie: www.nuttigewinkel.nl / www.theaterkikker.nl