‘Everseller’-auteur gaat een toneelbewerking maken van zijn roman Vaslav, over de legendarische Russische danser Nijinksi. Hij maakt de bewerking op verzoek van theatermecenas , die een groot fan is van het . De theatervoorstelling gaat in het voorjaar van 2014 in het Amsterdamse in première.

De voorstelling, over een liefdesdriehoek tussen de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski, zijn geestelijke vader en geliefde Sergej Diaghilev, oprichter van de Ballets Russes, en Nijinsky’s ambitieuze echtgenote Romola, zal uiteraard ook veel -elementen bevatten, zo verklaart de auteur die verder bekend is van boeken als en Schitterend Gebrek, De Overgave en Maar Buiten is het Feest.

Japin: ‘Joop van den Ende was een van de eersten die me na publicatie van het boek met enthousiasme overstelpte en zelfs ambassadeur werd voor de roman toen die genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. Toen hij mij vroeg het te bewerken tot een toneelstuk, waarin ook de dans een belangrijke plaats zal krijgen, zag ik dat meteen voor me. Door mijn theaterachtergrond schrijf en denk ik theatraal, zodat de roman zich, ook vanwege zijn onderwerp, uitstekend leent voor een theaterbewerking. Het opnieuw tot leven wekken van de extravagante wereld van de Ballets Russes en het grote genie daar achter is een prachtige uitdaging.’

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Arthur Japin, die eerder dit seizoen nog op het te zien was in een voorstelling van , bewerkt niet voor het eerst een van zijn eigen boeken voor toneel. Eerder oogstte hij succes met zijn bewerking van zijn roman De Zwarte met het Witte Hart en de Engelstalige opera Kwasi & Kwame.

Foto bovenaan:
Scroll naar top