Meteen naar de inhoud

Expliciete seks in de bios, juist festival Cinema Erotica laat dat een beetje liggen

Seks is, zo wordt wel eens gesuggereerd, samen met geweld een van de drijvende krachten achter de cinema. Zo beschouwd is het eigenlijk vreemd dat over seks in bioscoopfilms zo dubbel wordt gedaan. Romantische verhalen en problematische relaties in overvloed, maar als het erop aankomt volgt na verleiding slechts weinig visuele bevrediging. Beelden van echte seks zijn zo zeldzaam op het grote doek dat er steevast enig rumoer ontstaat als er eens een filmmaker over de preutsheid heen stapt.

Het...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur