Nerdtheater met elektrische dingetjes en grappige mechaniekjes. Ik houd ervan. In de vorige eeuw iets gezien op een bouwsteiger met een hoofdrol voor treiterige banschuurmachientjes en drammerige boortollen. Ik hoopte op zoiets bij ‘Dagen’ van Studio Gebroed, maar werd een beetje teleurgesteld.

Het gegeven is natuurlijk leuk: we volgen een schepper die zo in een paar dagen een heel aardige wereld bij elkaar schept, die het ook nog eens goed blijkt te doen, maar dan komen er barstjes in zijn privéleven en valt ook nog eens de schepping in puin. Dat het misgaat in de wereld is dus niet omdat God op zakenreis is, maar omdat hij in relatietherapie zit.

Een aardig gegeven, dat helaas te serieus wordt gebracht en in te grote woorden is gevat. Het is ook best moeilijk voor die eenzame acteur met al zijn apparaten en schakelaars, om ook nog eens te denken aan toonswisselingen, uitstapjes, hier en daar een rustpuntje.

Conclusie na deze voorstelling: het gaat mis in de wereld, maar niet alleen omdat wij met zijn God te serieus nemen. Het gaat vooral mis omdat God zichzelf veel te serieus neemt.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

 

Meer info