Meteen naar de inhoud

Nu Live: Aase Berg, Luis Chaves, Sinéad Morrissey op Poetry International

Je las hier al gratis berichten. Doe daarom nu ook mee met Cultuurpers. We hebben meer dan 400 trouwe leden. Mensen die betrokken zijn bij de kunst, erin werken, het beleid bepalen. Mensen die een onafhankelijke kijk op kunstjournalistiek waarderen. Net als jij.

Word NU lid om Cultuurpers door te laten gaan!

Aase Berg uit Zweden, Luis Chaves uit Costa Rica en Sinéad Morrissey uit Noord-Ierland lezen hun volledige selectie festivalgedichten. De vertalingen naar het Nederlands en/of Engels worden direct meegeprojecteerd. De voordrachten worden voorafgegaan door een introductie op het werk van de dichters. Presentatie: Feline Streekstra.

Al sinds haar eerste bundel Hos Rådjur (1997) schrijft Aase Berg directe, harde en  gecomprimeerde poëzie vol alliteratie en neologismen, waarin ze de wereld zoals we die kennen met een griezelige precisie ontleedt en vervormt. In haar nieuwe bundel Hackers waarin zowel hackers als parasieten een rol spelen, brengt Aase Berg haar intelligente observaties en intrigerende beweringen met overtuigende poëtische woede.

Het werk van Luis Chaves balanceert tussen eenvoud en complexiteit; eenvoud zit ‘m in de toon, vorm en de spreektalige directheid van zijn zinnen, complexiteit komt voort uit de beschreven situaties en menselijke confrontaties. Met licht ironische en humorvolle onderkoeldheid weet Chaves schrijvend over voetbal, boksen, kiekjes, familiegebruiken of het leven op straat het hele spectrum van de menselijke existentie uit te lichten.

Sinéad Morrisseys gedichten vallen met de deur in huis. De setting is helder maar niet zelden ongewoon. Een subtiel spel begint om alle aspecten van de gegeven situatie in woorden te vangen. Naarmate de gedichten zich ontvouwen verschuift het perspectief en raken binnen- en buitenwereld, geschiedenis en actualiteit vervlochten. De hierdoor ontstane  beelden en soepele associaties geven de gedichten een sterke dramatische kracht.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands