Aase Berg uit Zweden, Luis Chaves uit Costa Rica en Sinéad Morrissey uit Noord-Ierland lezen hun volledige selectie festivalgedichten. De vertalingen naar het Nederlands en/of Engels worden direct meegeprojecteerd. De voordrachten worden voorafgegaan door een introductie op het werk van de dichters. Presentatie: Feline Streekstra.

Al sinds haar eerste bundel Hos Rådjur (1997) schrijft Aase Berg directe, harde en  gecomprimeerde poëzie vol alliteratie en neologismen, waarin ze de wereld zoals we die kennen met een griezelige precisie ontleedt en vervormt. In haar nieuwe bundel Hackers waarin zowel hackers als parasieten een rol spelen, brengt Aase Berg haar intelligente observaties en intrigerende beweringen met overtuigende poëtische .

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Het werk van Luis Chaves balanceert tussen eenvoud en complexiteit; eenvoud zit ‘m in de toon, vorm en de spreektalige directheid van zijn zinnen, complexiteit komt voort uit de beschreven situaties en menselijke confrontaties. Met licht ironische en humorvolle onderkoeldheid weet Chaves schrijvend over , boksen, kiekjes, familiegebruiken of het leven op straat het hele spectrum van de menselijke existentie uit te lichten.

Sinéad Morrisseys gedichten vallen met de deur in huis. De setting is helder maar niet zelden ongewoon. Een subtiel spel begint om alle aspecten van de gegeven situatie in woorden te vangen. Naarmate de gedichten zich ontvouwen verschuift het perspectief en raken binnen- en buitenwereld, geschiedenis en actualiteit vervlochten. De hierdoor ontstane  beelden en soepele associaties geven de gedichten een sterke dramatische kracht.

Foto bovenaan:
De Zweedse dichteres Aase Berg © Elisabeth Ohlson Wallin
Cultuurpers is er voor de leden. Als lid maak je ons mogelijk.

Klik HIER en word lid!

Scroll naar top