Aase Berg uit Zweden, Luis Chaves uit Costa Rica en Sinéad Morrissey uit Noord-Ierland lezen hun volledige selectie festivalgedichten. De vertalingen naar het Nederlands en/of Engels worden direct meegeprojecteerd. De voordrachten worden voorafgegaan door een introductie op het werk van de dichters. Presentatie: Feline Streekstra.

Al sinds haar eerste bundel Hos Rådjur (1997) schrijft Aase Berg directe, harde en  gecomprimeerde poëzie vol alliteratie en neologismen, waarin ze de wereld zoals we die kennen met een griezelige precisie ontleedt en vervormt. In haar nieuwe bundel Hackers waarin zowel hackers als parasieten een rol spelen, brengt Aase Berg haar intelligente observaties en intrigerende beweringen met overtuigende poëtische woede.

Het werk van Luis Chaves balanceert tussen eenvoud en complexiteit; eenvoud zit ‘m in de toon, vorm en de spreektalige directheid van zijn zinnen, complexiteit komt voort uit de beschreven situaties en menselijke confrontaties. Met licht ironische en humorvolle onderkoeldheid weet Chaves schrijvend over voetbal, boksen, kiekjes, familiegebruiken of het leven op straat het hele spectrum van de menselijke existentie uit te lichten.

Sinéad Morrisseys gedichten vallen met de deur in huis. De setting is helder maar niet zelden ongewoon. Een subtiel spel begint om alle aspecten van de gegeven situatie in woorden te vangen. Naarmate de gedichten zich ontvouwen verschuift het perspectief en raken binnen- en buitenwereld, geschiedenis en actualiteit vervlochten. De hierdoor ontstane  beelden en soepele associaties geven de gedichten een sterke dramatische kracht.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login
Zonder leden heeft Cultuurpers geen bestaansrecht. Help ons de berichtgeving over alle hoeken van de kunstwereld te blijven volhouden.

Ja, ik word lid!