Ieder jaar organiseert het (NBE) en BNNVARA de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert voor iedereen t/m 18 jaar. Rappers, violisten, blazers, drummers, toetsenisten, singer-songwriters, iedereen kan meedoen en maakt kans om samen met de topmuzikanten van het NBE op 1 januari 2021 op het podium te staan van Het in Amsterdam, door BNNVARA uitgezonden op tv.
Dit jaar is het thema van de compositiewedstrijd: STA OP!

Het NBE roept jonge componisten op om te over iets of iemand waarvoor ze op willen staan, of zelfs voor in opstand willen komen. Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang het maar zelf verzonnen is.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Elk jaar opnieuw bewijst de NBE-compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Het Nederlands Blazers Ensemble ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in .

Foto bovenaan:
Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Goed om te weten Goed om te weten
Geluidsopnames of ’s van composities kunnen tot en met 28 september gemaild worden naar componeren@nbe.nl. Meer informatie over de compositiewedstrijd: nbe.nl/compositiewedstrijd.
Cultuurpers is er voor de leden. Als lid maak je ons mogelijk.

Klik HIER en word lid!

Scroll naar top