Bij Concordia en het Vestzaktheater gaan nog steeds veel voorstellingen door als livestream. Zo komt op zaterdag 13 maart Ryan van den Akker (bekend in musicalhoofdrollen als Cyrano, My Fair Lady, Elisabeth, De Jantjes) langs met haar voorstelling ‘Hiroshima in een kinderziel’. Een unieke, persoonlijke vertelling van een indringend en angstaanjagend verhaal uit haar jeugd. Theaterprogrammeur Ellen Peters: “Ik vind het gaaf dat Ryan van den Akker naar Enschede komt. Ze heeft ontzettend veel verschillende dingen gedaan. Van grote concerten tot de stem van Alfred Jodocus Kwak!”

Op 6 juni 1967 naderde een vaalgroene Volkswagen Kever met daarin, twee in lange regenjassen verkleedde mannen, de boerderij aan de heide in Keer en Duuk. De pas zesjarige Mathilde Adriana Maria voelde deze keer een gevaar opdoemen dat alle eerdere bedreigingen in het niets deed vallen. Ze wist exact wat ze moest doen; haar klompjes aan en zo snel mogelijk wegrennen, vluchten ver weg over de weilanden. Precies zoals haar vader haar had gedicteerd en precies zoals ze dat samen hadden geoefend. Als een spel. De werkelijkheid vooruit.

Echter, een harde, gehandschoende hand greep haar in de nek en bracht haar radicaal tot stilstand. Ze wist dat het verloren was, haar overleven in het paranoïde labyrint van haar familie was afgelopen.

De soldateske regenjassen sleurden kaar naar de Kever waar ze in een flits ‘niets’ voelde. Mathilde trad uit haar lichaam. Ze had geen land meer, geen huis, geen moeder, geen vader, zelfs geen illusie meer. Er was slechts totale verbijstering en de meest diepe angst.

Hiroshima in een kinderziel. Mathilde Adriana Maria bestaat niet meer. Opgeruimd staat netjes.

Praktische informatie

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Hiroshima in een kinderziel – Ryan van den Akker

Za 13 mrt | 20:30

Prijs: 7,50

Tickets voor de livestreams zijn te koop via: https://www.concordia.nl/registraties/hiroshima-in-een-kinderziel-ryan-van-den-akker

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Foto bovenaan:
Ryan van den Akker
Scroll naar top