Meteen naar de inhoud

Amsterdam Museum heropent de deuren: bezoekers welkom voor Refresh Amsterdam en De Gouden Koets 

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.
Het Amsterdam Museum opent zaterdag 5 juni zijn deuren na een sluiting van ruim zes maanden. Vanaf zaterdag kunnen bezoekers het museum op de primaire locatie aan de Kalverstraat en de Amsterdam Museum-vleugel van de Hermitage weer bezoeken. Op 1 juli opent ook Museum Willet-Holthuysen na een groot onderhoud. Bezoekers kunnen in het Amsterdam Museum naast het vaste aanbod terecht voor de tentoonstelling Refresh Amsterdam en de gratis tentoonstelling over 500 jaar Amsterdamse jeugdzorg – KASTK!JKERS. Op vrijdag 18 juni opent de tentoonstelling over en met in de hoofdrol de gerestaureerde Gouden Koets. Amsterdam Museum-directeur Judikje Kiers: ‘’We zijn erg blij dat we weer open mogen. Hier hebben we erg lang op gewacht. We nemen opnieuw alle nodige voorzorgsmaatregelen zodat ons museum in alle veiligheid en rust bezocht kan worden.’’
Refresh Amsterdam – tot en met 25 juli
In Refresh Amsterdam, eerste editie ‘Sense of Place’, tonen 25 hedendaagse makers met hun werk perspectieven op de stad die nog weinig worden vertegenwoordigd. Hun werken bieden inzicht in hoe verschillende mensen zich verhouden tot Amsterdam, en of zij zich er kunnen thuisvoelen. Na drie dagen open te zijn geweest moest het museum, en dus de tentoonstelling, vanwege de coronamaatregelen weer sluiten. In samenwerking met de 25 kunstenaars en partners verlengt het Amsterdam Museum Refresh Amsterdam tot en met zondag 25 juli 2021. Klik hier voor meer informatie.
Op 17 juni opent kDe Gouden Koets – vanaf 18 juni 2021oning Willem-Alexander de tentoonstelling De Gouden Koets. Na een restauratie van ruim vijf jaar is de Gouden Koets vanaf 18 juni voor het eerst weer voor publiek te zien. De koets staat in een glazen behuizing op de binnenplaats van het Amsterdam Museum en kan in alle rust van dichtbij worden bekeken. In zes museumzalen rondom de binnenplaats geven honderden cultuurhistorische objecten, schilderijen, kostuums en japonnen, spotprenten, foto’s, bewegende beelden en hedendaagse kunstwerken een veelzijdig beeld van de geschiedenis en het gebruik van de Gouden Koets en de discussies uit verleden en heden over dit iconische voertuig. Het Amsterdam Museum nodigt bezoekers uit hun kennis, opvattingen en ervaringen rond de Gouden Koets te delen. De tentoonstelling is te zien tot met 27 februari 2022. Klik hier voor meer informatie.
KASTK!JKERS
Om stil te staan bij 500 jaar jeugdzorg in Amsterdam is op de binnenplaats van het Amsterdam Museum de gratis mini-tentoonstelling KASTK!JKERS te zien. Jongeren uit de jeugdhulp tonen eigen werk in de wezenkastjes van het Amsterdam Museum. Klik hier.
Corona in de Stad
Ondertussen is de online expositie Corona in de Stad online te bezoeken via www.coronaindestad.nl. Een digitale tentoonstelling over de gevolgen van het coronavirus op de stad Amsterdam en haar bewoners, die reeds is bezocht door ruim 150.000 bezoekers. Tot en met 14 juni is ook een reizende buitententoonstelling van Corona in de Stad, met hoogtepunten uit 1 jaar, gratis te zien op de IJ-Promenade in Amsterdam Noord. Van 14 juni tot en met 12 juli is de buitenexpositie te zien in Amsterdam Nieuw-West (Plein ‘40-‘45) en vanaf 12 juli in Amsterdam Zuidoost. Klik hier.
Groepsportretten van de 17e Eeuw
De permanente presentatie van het Amsterdam Museum in de Hermitage, Groepsportretten van de 17e Eeuw, is vanaf zaterdag 5 juni ook weer te bezoeken voor het publiek. Tussen de rijke verzameling historische groepsportretten is werk te zien van Natasja Kensmil in de indrukwekkende presentatie Monument der Regentessen. Tijdsloten kunnen worden gereserveerd via de website van de Hermitage Amsterdam. Meer informatie.
Museum Willet Holthuysen – per 1 juli weer open
Vanaf donderdag 1 juli opent ook Museum Willet-Holthuysen weer zijn deuren. Het historische grachtenpand met volledig ingerichte stijlkamers was gesloten voor grootschalig onderhoud. In Museum Willet-Holthuysen krijgen bezoekers een beeld van het leven in een chic pand aan de Amsterdamse grachtengordel in de 18e en 19e eeuw.
Judikje Kiers: ‘’We hopen veel bezoekers te verwelkomen vanaf 5 juni in het Amsterdam Museum en op onze andere locaties. Via onze website kunnen tijdslots worden geboekt.’’

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands