Meteen naar de inhoud

Thomas Azier in augustus artist in residence van TivoliVredenburg

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

De Nederlandse componist, producer, zanger en performer Thomas Azier is in augustus 2021 artist in residence in TivoliVredenburg. In vier dagen tijd speelt hij vier verschillende concerten in vier verschillende zalen.

Het talent van de Nederlandse componist, producer, zanger en performer Thomas Azier is eigenlijk te groot voor ons kikkerlandje – daarom bivakkeerde hij vanaf zijn negentiende ook veel in het buitenland. Dat leverde even intrigerende als afwisselende synthpopalbums op, zoals Hylas (2014) met techno-invloeden in zijn Berlijnse periode en de warmer klinkende opvolger Rouge (2017) die hij opnam in Parijs. Na meer dan 10 jaar is hij nu weer neergestreken in Nederland. Op elke plaats waar het leven hem brengt, absorbeert hij invloeden uit zijn directe omgeving, om deze vervolgens vanuit zijn eigen visie te kanaliseren in een steeds specifieker, unieker en persoonlijker wordend muzikaal palet.

Zijn vorige albums zijn verfstreken op een veel groter schilderij; het recent verschenen album Love, Disorderly is een indicatie van de uiteindelijke grootte van dat kunstwerk. Tijdens de eerste drie concerten van deze residency (waaronder een openluchtconcert bij Slottuin Zeist) staat telkens een ander facet van dit album centraal. Zijn laatste concert van de reeks is ook een primeur: dan speelt hij voor het eerst werk van zijn nieuwe vinyl A Collection Of Broken Ideas, twee singles van 22 minuten.

Thomas Azier over concerten in coronatijd: “Een concert geven gaat naar mijn idee om het samenkomen, de interactie, het gevaar. Het concert is een van de zeldzame momenten waarop ik volledig betrokken ben bij het heden, en ik kan stellen dat ik muziek maak voor het bijna religieuze en meditatieve gevoel dat een live-ervaringen geeft. Ik ben ervan overtuigd dat we deze tijd moeten gebruiken om alternatieve ‘shared experiences’ te testen.”

Over zijn concerten bij TivoliVredenburg voegt hij toe: “In TivoliVredenburg, een plek waar ik ontzettend veel muzikale herinneringen heb, mag ik eindelijk mijn nieuwe werk presenteren in vier verschillende zalen. Na bijna anderhalf jaar zonder live-expressie, kijk ik vooral uit naar de fysieke ervaring van het zingen. Op zoek naar een natuurlijke maar moderne live ‘feel’, besluit ik een sprong te wagen in het diepe, en off-grid te gaan met een nieuwe groep muzikanten met verschillende muzikale achtergronden. De bands zullen bestaan uit o.a. Simon Segers op drums, Obi Blanche op zijn DIY gitaar ‘Rake’ en Maarten Hogenhuis op sax.”

De vier concerten:

  • 12 augustus – Cloud Nine – Love, Disorderly I (met band)
  • 13 augustus – Slottuin Zeist – Love, Disorderly II (openluchtconcert met festivalset en grote band)
  • 14 augustus – Pandora – Love, Disorderly 360o (met publiek om de band heen)
  • 15 augustus – Hertz – Releaseshow A Collection Of Broken Ideas

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Groot Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands