Meteen naar de inhoud

Podcast kunstZINnig #1: cabaretier Thjum Arts over humor, sociaal werk en de zin van het leven.

Bepaal zelf de waarde!

We bieden je dit verhaal gratis aan. Om dat te kunnen doen hebben we jouw steun nodig.
Lees het verhaal, bepaal zelf onderaan wat dit verhaal je waard is. En doneer. Zo blijft deze site bestaan.


‘Het contact dat je als cabaretier met je publiek maakt, is voor mij het hoogst haalbare.’ Toen cabaretier Thjum Arts (1993) rond 2018 begon door te breken als cabaretier, vroeg hij zich af of dit wel was wat hij écht wilde. Moest hij het als mens wel willen om zoveel over zichzelf te praten? Met een studie sociaal werk zou hij zich immers ook kunnen inzetten voor de ander. Toch bleef cabaret lonken, juist door het diepere contact dat er kan ontstaan met het publiek.

Connectie

Cabaret gaat voor hem niet alleen om de lach, maar ook over wat je wilt vertellen en welke connectie je wilt maken. Al van jongs af aan heeft Arts de neiging om zijn filosofische observaties te delen, maar werd dat lang niet altijd juichend ontvangen. Het podium werd in zijn leven dé plek waarin hij zichzelf en zijn gedachtes kwijt kon.

Goed om te weten Goed om te weten

In de serie kunstZINnig #1 interviewt journalist Jasmijn Huisman (1998) diverse makers en kunstenaars over de manier waarop deze specifieke kunstvorm zin geeft aan hun leven.

Jasmijn Huisman

Als ik mijn moeder moet geloven, is 'waarom' sinds jaar en dag mijn stopwoordje. Dat ik journalist wilde worden, kwam dus ook niet uit de lucht vallen. Met een achtergrond in politieke filosofie verwonder ik me dagelijks over het 'waarom' binnen onze huidige maatschappij en schrijf ik het liefst over zingeving, filosofie en cultuur.Bekijk alle berichten van deze auteur