Meteen naar de inhoud

Plein Theater en Puppetry Workspace presenteren de eerste editie van het QUEERING PUPPETS FESTIVAL AMSTERDAM van 23 t/m 27 maart 2022!

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

QUEERING PUPPETS FESTIVAL AMSTERDAM geeft het podium aan genre overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele categorieën worden opgeheven voor het oog van de toeschouwer. Tijdens dit meerdaagse festival staan nu eens niet de mensen centraal, maar de dingen. Met welke karakters en objecten worden we omringd? Hoe wekt de verbeeldingskracht ze tot leven? De niet-mens zal voor het voetlicht treden in diverse, hybride vormen.

Het initiatief

Tijdens de zoveelste lockdown van 2021 besloten Cat Smits (poppenspeler, theatermaker) en Berith Danse (directeur Plein Theater, theatermaker) hun droom te realiseren om een nieuw theaterfestival op te zetten. Het uitgangspunt van dit festival is dat de mens niet het centrum is van de wereld en ook niet van de theatervloer. Het is de verbeelding die de dingen tot leven wekt.

Queering Puppets Festival Amsterdam is een co-productie van Plein Theater en Puppetry Workspace in samenwerking met Cultuurticket.nl. Plein Theater is het podium van Amsterdam Oost met een actueel en divers programma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Puppetry Workspace is een community-based netwerk van poppenspelers, object- en visueel theatermakers, spelers en programmeurs in Nederland en België.

Programma

Het festival vindt in en om het Plein Theater plaats in Amsterdam Oost. Er zullen toonaangevende en
geëngageerde voorstellingen en films te zien zijn van onder andere Ariel Doron, Cat Smits Company, Duda Paiva Company, TAMTAM Objektentheater, Ulrike Quade Company, TG Winterberg en een
expositie van ArtCollective BetweenTwoHands. Ook zullen er workshops zijn, een clubavond, en opent Cultuurticket.nl een online stream met poppenspel en beeldende voorstellingen voor het Festival. Op 26 maart is er randprogrammering voor de buurt op het Sajetplein vanuit het initiatief EAST&. Op 27 maart, international theatre day, is de officiële opening van Buque Azart in Ecuador, zusterpodium van Plein Theater, op livestream te volgen.

Ambities

De ambitie is om Queering Puppets Festival Amsterdam tot een jaarlijks terugkerend festival te maken. Tijdens deze eerste editie zullen er speeddates worden georganiseerd waarin we met elkaar en met mensen in het veld in gesprek willen gaan over hoe we een eigenzinnig festival als dit jaarlijks
kunnen organiseren. In dit vooruitzicht staat ook het nieuwe theaterbroedplaats De Dapper, dat in  2023 wordt geopend in het voormalige Muiderpoorttheater. Deze ontwikkeling wordt uitgevoerd door Stichting PodiumPartners (Plein Theater) en gesteund door Bureau Broedplaatsen en de Gemeente Amsterdam.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands